Τα high-end smartphones είναι μόνο το 29% των πωλήσεων της Samsung

by George Polyzos • On 27-03-2017 • AT 2:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μόλις δύο ημέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια των Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus, νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι πωλήσεις high-end συσκευών της εταιρείας δεν βρίσκονται στο επίπεδο του πρόσφατου παρελθόντος.

Σύμφωνα με την κορεατική εφημερίδα The Investor, οι πωλήσεις συσκευών κορυφαίων επιδόσεων της εταιρείας αντιπροσωπεύουν το 29% των συνολικών πωλήσεων φορητών συσκευών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017. Τα στοιχεία προέρχονται από την Hana Financial Investment και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η πρώτη φορά που οι πωλήσεις συσκευών Galaxy S και Note κινούνται κάτω από το 30% του συνόλου των πωλήσεων smartphones.

Υπενθυμίζεται ότι οι high-end συσκευές είχαν φτάσει να εκπροσωπούν έως και το 75% των πωλήσεων, όταν το Galaxy S4 έκανε την εμφάνισή του στην αγορά το 2013, ενώ έκτοτε το ποσοστό μειωνόταν σταθερά πέφτοντας κάτω από το 40% το 2015.

Προφανώς η απόφαση ανάκλησης του προβληματικού Note 7 έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των παραπάνω αποτελεσμάτων μιας και αρκετοί καταναλωτές στράφηκαν σε συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, ειδικά από τη στιγμή που η ανακοίνωση του Galaxy S8 ήταν σχετικά κοντά, χρονικά.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Strategy Analytics ο μέσος όρος τιμής ενός smartphone της Samsung, σε παγκόσμια κλίμακα, ήταν το 2016 τα 232 δολάρια. Τιμή χαμηλότερη κατά 19,7% σε σχέση με τα 289 δολάρια του 2015. Συγκριτικά, η Apple πουλούσε το 2016 κάθε συσκευή της κατά μέσο όρο στα 645 δολάρια, τιμή αυξημένη κατά 7% σε σχέση με το 2015. Η υποτίθεται τεράστια διαφορά δικαιολογείται προφανώς από το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία, πολύ απλά, δεν διαθέτει συσκευές στη μεσαία και οικονομική κατηγορία τιμών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons