Τα drones της Alphabet θα κάνουν delivery στη Φινλανδία

by Nikos Kaimakamis • On 05-01-2019 • AT 1:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Τα Alphabet Wing Drones θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούν παραδόσεις προϊόντων από αέρος και στη Φινλανδία. 

Τα drones της Wing, θυγατρικής εταιρείας της Alphabet, στην οποία ανήκει και η Google, θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2019 τις δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από το Ελσίνκι, προκειμένου να μπορέσουν αργότερα να ξεκινήσουν τις κανονικές παραδόσεις προϊόντων από αέρος, υπηρεσία την οποία προσφέρει η Alphabet στην Αυστραλία εδώ και 18 μήνες περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμπειρία της Αυστραλίας έχει δείξει στην Alphabet ότι η παράδοση προϊόντων με drones έχει εμφανή πλεονεκτήματα για το περιβάλλον, με 22% λιγότερες εκπομπές αερίων του Θερμοκηπίου σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους παράδοσης προϊόντων. Στη Φινλανδία, θα εφαρμοστεί η μέθοδος της mobile app, μέσω της οποίας θα γίνεται η παραγγελία ενός προϊόντος, το πακέτο θα φορτώνεται σε ένα drone, το οποίο και θα πετά προς έναν προκαθορισμένο προορισμό και εκεί θα αφήνεται με προσοχή στο έδαφος.

Το κάθε drone της Alphabet Wing έχει άνοιγμα φτερών ενός μέτρου, θα ζυγίζει 5 κιλά και θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως και 1.5 κιλό. Το κάθε drone θα μπορεί να πετά σε απόσταση 20 χιλιομέτρων περίπου από το σημείο απογείωσής του, ακόμα και στις αντικειμενικά δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη Φινλανδία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons