Τα drones μίκρυναν και έγιναν πλέον dronies

by Nikos Kaimakamis • On 01-10-2014 • AT 2:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

dronies-1

Τα drones έχουν εδώ και καιρό απασχολήσει την τεχνολογική επικαιρότητα, αλλά τώρα μία νέα μορφή ιπτάμενων μηχανών έχουν προκύψει, τα dronies. 

Ουσιαστικά, πρόκειται για ιπτάμενα quad copters, τα οποία μπορούν να εκτελούν πτήσεις σε σχηματισμό, ενώ μπορούν να εκτελούν χορευτικές κινήσεις στον αέρα, σε συνδυασμό με την μουσική που παίζει ένα smartphone. Η τεχνολογία βάσει της οποίας μπορούν να εκτελούν τους διάφορους σχηματισμούς στον αέρα είναι οι υπέρυθρες ακτίνες, αλλά και άλλοι αισθητήρες που υπάρχουν ενσωματωμένοι πάνω τους.

Η εταιρεία που τα αναπτύσσει είναι η Drovionics, η οποία βλέπει ένα ευοίωνο μέλλον για τα drones γενικότερα, αλλά και για την μικρότερη εκδοχή τους. Εδώ δεν υπάρχει η ανάγκη των πομποδεκτών GPS, καθώς τα dronies είναι προορισμένα στο να πετούν σε εσωτερικούς χώρους, βασιζόμενα στη συχνότητα ασύρματης επικοινωνίας των 2,4 GHz, όπως ακριβώς λειτουργεί ένα ασύρματο ποντίκι ή ένα πληκτρολόγιο στον υπολογιστή σας.

Οι κάτοχοι των drones μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους χορογραφία των dronies, αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές πάνω στο πλαίσιο των ιπτάμενων μικρών ρομπότ. Το Project αυτή τη στιγμή ζητά χρηματοδότηση μέσω του Crowdocracy, προκειμένου να μπορούν να προχωρήσουν πλέον σε μαζική παραγωγή.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons