Τα Daydream VR κράνη της Google δεν απαιτούν PC ή smartphone

by Nikos Kaimakamis • On 18-05-2017 • AT 11:10 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Τη δική της πρόταση στο χώρο του Virtual Reality κάνει η Google, η οποία κάνει την πλατφόρμα Daydream VR να είναι ανεξάρτητη από PC και smartphones. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του φετινού Google I/O, παρουσιάστηκε μία νέα πρωτοβουλία που θα επιτρέπει στους τρίτους κατασκευαστές να φτιάξουν κράνη εικονικής πραγματικότητας που δεν θα έχουν ανάγκη τη σύνδεση με έναν υπολογιστή ή ένα smartphone προκειμένου να λειτουργήσουν. H HTC είναι ένας από τους κατασκευαστές το όνομα του οποίου αναφέρθηκε στο Google I/O και θα παρουσιάσει ένα Vive που θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα στην πλατφόρμα Daydream VR. H Lenovo είναι μία ακόμα εταιρεία που θα παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο, ενώ αναμένεται το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές.

Το σύστημα της Google θα μπορεί να εντοπίζει με ακρίβεια τη θέση του χρήστη στο χώρο, προκειμένου να του προβάλλει τις σωστές εικόνες κάθε φορά, ενώ τα εν λόγω κράνη θα έχουν τον δικό τους επεξεργαστή, ο οποίος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Qualcomm Snapdragon 835, με δική τους μνήμη RAM και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Η Google δεν έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για το πώς θα δουλεύει η ανίχνευση της κίνησης στα κράνη του Daydream VR.

Στο πλαίσιο του Google I/O 2017, ανακοινώθηκε ότι η πλατφόρμα Daydream VR θα υποστηρίζεται πλέον και από τα Samsung Galaxy S8 και S8 Plus, αλλά και τα επερχόμενα μοντέλα της LG.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons