Τα chat bots έρχονται στον Facebook Messenger

by Nikos Kaimakamis • On 13-04-2016 • AT 1:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

facebook-chat-bots-03

O Facebook Messenger αποκτά τα δικά του chat bots, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες χρήσεις, όπως και οι εφαρμογές. 

Επισήμως, ονομάζονται Bots for Messenger και το Facebook πιστεύει ότι με τη βοήθειά τους, οι χρήστες του θα μπορούν να εκτελέσουν μια σειρά από ενέργειες με αυτοματοποιημένο τρόπο, όπως για παράδειγμα το να στείλουν λουλούδια σε κάποιον. Με την ίδια λογική, στο πλαίσιο της παρουσίασης των chat bots του Facebook Messenger στο F8 Conference, το κοινό είδε ένα bot να φροντίζει για την άμεση ενημέρωση με ειδήσεις από το CNN, μετά από σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, ο Facebook Messenger έχει 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα. Αποτελεί τη δεύτερη πιο δημοφιλή εφαρμογή στο iOS σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ κάθε μήνα αποστέλλονται περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο μηνύματα μέσω αυτού. Ήδη 50 εκατομμύρια επιχειρήσεις εμπιστεύονται τον Facebook Messenger για ανάγκες επικοινωνίας τους, ενώ η έλευση των chat bots εκτιμάται ότι θα αυξήσει όλα αυτά τα ποσοστά.

facebook-chat-bots-01

Το όραμα του Facebook είναι να αλλάξουν σταδιακά οι επιχειρήσεις τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται με τους πελάτες τους, αυτοματοποιώντας πολλές διαδικασίες προς όφελος της αμεσότητας. Τα chat bots χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να φαίνεται ότι οι άνθρωποι που συζητούν μαζί τους έχουν απέναντί τους έναν άλλον άνθρωπο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons