Τα αυτόνομα οχήματα της Google στο δρόμο

by Nikos Kaimakamis • On 29-06-2015 • AT 2:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

google self driving car

Τα αυτόνομα οχήματα της Google βγαίνουν στους δρόμους του Mountain View, στην Καλιφόρνια, με σκοπό να δείξουν τις ικανότητές τους σε πραγματικές συνθήκες. 

Κάθε αυτόνομα κινούμενο όχημα της Google θα έχει πολλές παραμέτρους ασφαλείας, όπως είναι για παράδειγμα ο οδηγός που θα κληθεί να αναλάβει δράση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην αυτόματη λειτουργία. Η μέγιστη ταχύτητα κίνησης των οχημάτων της Google είναι τα 40 Κm/h. Τα οχήματα είναι εφοδιασμένα με αποσπώμενο τιμόνι, πεντάλ για το γκάζι και το φρένο, με σκοπό να μπορούν να οδηγηθούν όπως ένα αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο, εάν είναι αναγκαίο.

Οι αισθητήρες του αυτόνομου οχήματος της Google είναι ικανοί να εντοπίζουν ακόμα και μικρά αντικείμενα, όπως είναι ένα μικρό πουλί, ή μία τσάντα σε μεγάλη απόσταση. Η Google επιθυμεί να θέσει σε πραγματική μαζική παραγωγή και κυκλοφορία τα αυτόνομα οχήματά της μέχρι και το 2020. Σύμφωνα με το Mashable, η Google βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασία με άλλες εταιρείες όπως είναι οι Ford, Toyota και Volkswagen.

Το μεγάλο πρόβλημα για την εμφάνιση των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων στο δρόμο σε μαζική παραγωγή είναι το κόστος, αφού αυτήν την στιγμή οι αισθητήρες ενός τέτοιου οχήματος κοστίζουν πολλές χιλιάδες δολάρια, καθιστώντας την παραγωγή του απαγορευτική.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons