Τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft ξεπερνούν τις προσδοκίες

by Nikos Kaimakamis • On 21-07-2017 • AT 1:47 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Πολύ θετική ήταν η πορεία της Microsoft το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 71 cents ανά μετοχή, αλλά η Microsoft σημείωσε έσοδα 98 cents ανά μετοχή, με τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται σε 24.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ισχυρό στοιχείο που οδηγεί σε άνοδο την Microsoft είναι η cloud υπηρεσία Azure, η οποία έδειξε άνοδο σε ποσοστό 97% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ένα ακόμα από τα αξιοσημείωτα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα αποτελέσματα της Microsoft είναι ότι τα έσοδα από τις άδειες του Office 365 ξεπερνούν πλέον εκείνα του απλού Office.

Στα αποτελέσματα της Microsoft γίνεται εμφανές ότι η στροφή της εταιρείας προς την ενίσχυση των cloud υπηρεσιών που προσφέρει ήταν μία ξεκάθαρα επιτυχημένη επιλογή, ενώ το πεδίο των κινητών τηλεφώνων έχει φτάσει σε μηδενικά ποσοστά εσόδων.

Αντίστοιχα, η πορεία των συσκευών Surface στην αγορά δεν μοιάζει να είναι η αναμενόμενη, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Microsoft. Τα Windows ως λειτουργικό σύστημα έδειξαν άνοδο στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων του τριμήνου που έληγε στις 30 Ιουνίου 2017. Η ανακοίνωση των μεγεθών της Microsoft είχαν θετικό αντίκτυπο και στην πορεία της μετοχής της εταιρείας, η οποία έφτασε σε ύψη ρεκόρ.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top