T-Mobile G1 σε Αμερική και Ευρώπη σύντομα

by Stefanos Kofopoulos • On 23-09-2008 • AT 7:04 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

T-Mobile G1

Οι Αμερικανοί θα αποκτήσουν πρώτοι το T-Mobile G1 από τις 22 Οκτωβρίου με τιμή $179 σε συμβόλαιο δύο ετών για φωνή και δεδομένα. Θα ακολουθήσει η Ευρώπη με πρώτη χώρα την Αγγλία στις αρχές Νοεμβρίου και αργότερα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 άλλες χώρες όπως Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία και Ολλανδία (δυστυχώς η Ελλάδα δεν φαίνεται κάπου προς το παρόν). Στην Αγγλία μάλλον θα διατίθεται ακόμα και δωρεάν αν κάποιος επιλέξει συγκεκριμένα συμβόλαιο.

Το Google πιστεύει πολύ στην δύναμη των developers και τι μπορούν να κάνουν οι εφαμογές τρίτων στην πλατφόρμα Android και άρα στο T-Mobile G1. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση σε ερώτηση blogger “όχι δεν υπάρχει εφαμοργή που να συνδέει το Android με τον Exchange αλλά αυτό είναι καλή ευκαιρία για κάποιον εκεί έξω”.

Οι υπεύθυνοι της T-Mobile περιμένουν να δουν πολλά G1 στα χέρια απλών καταναλωτών και ίσως στα γραφεία επιχειρήσεων. Η επίσημη δήλωση είναι “θα πάει πολύ καλά και θα το αγαπήσουν όλοι” δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που έπρεπε να πουν εκείνη την στιγμή.

Το UI δεν είναι ιδιαίτερο όμορφο και με την έλλειψη εφαρμογών που θα δώσουν αέρα a ala iPhone firmware 2.0 η αποδοχή του T-Mobile G1 θα χρειαστεί καιρό αλλά νομίζω ότι θα είναι γρηγορότερη από ανταγωνιστικά προϊόντα.

Το G1 είναι φτιαγμένο για την καλύτερη δυνατή εμπειρία με χρήση WiFi και 3G αλλά με προτίμηση στο WiFi. Σε EDGE θα παίζει αλλά σίγουρα δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί εφαρμογές όπως το Amazon MP3 για αναζήτηση, αγορά, download DRM free MP3.

Ο browser βασίζεται στο WebKit και μπορεί να αποκτήσει το χαριτωμένο ονοματάκι Chrome Lite, ως η έκδοση που οι μηχανικοί του Google ανέπτυξαν για το Android παράλληλα με το Chrome για το desktop. Εκτός από τον browser, δυνατό σημείο είναι η χρήση χαρτών, το Compass Mode πάνω από την μεγάλη touch οθόνη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. h xrhsh xartwn? ti na tin kanoume omws an den exei gps?

  2. exo, φυσικά και έχει GPS. Δεν αναφέρθηκα αναλυτικά στα specs αλλά στην συσκευή γενικά ως πλατφόρμα

  3. Άντε να δούμε τι θα γίνει και με αυτό το μαραφέτι. Η ελλαδίτσα όπως πάντα ουραγός και στην τεχνολογία.

  4. Στην Ελλάδα θα κάνει άραγε την εμφάνισή του και πότε περιμένουμε να το δούμε άραγε? Καποιες πληροφορίες μιλούν ήδη γα τα Χριστούγεννα…

  5. Εγώ μάγκες το θεωρώ πολύ καλύτερη λύση από το IPhone. Μια έξυπνη και όμορφη συσκευή χωρίς να πρέπει να αποδεχτεί κανείς τα τείχη και τους περιορισμούς της Apple.

  6. Μια ερώτηση: όταν και αν παρουσιάζει πρόβλημα το κινητό θα σου απαντούν σαν τη Nokia, «προσέξτε τι εφαρμογές χρησιμοποιείτε, γιατί η Nokia δε φέρει ευθύνη»…… Παρατήρησα ότι βασικές λειτουργίες όπως video player ή Exchange support ή pc synch support δεν παρέχονται μαζί με τη συσκευή, που σημαίνει ότι για οπουδήποτε «πρόβλημα» δεν φέρει ευθηνή ο κατασκευαστής. Είμαι λάθος;

  7. Μια χαρά σωστός είσαι Ιωάνννης.

    Επίσης κανέναν δεν είδα να φωνάζει εδώ ούτε για το γεγονός ότι ΟΛΑ τα δεδομένα του τηλεφώνου φυλάσσονται στους servers της Google, ούτε για το εντελώς proprietary βύσμα για τα ακουστικά κλπ. Επίσης περιμένω να δω πόσο ενθουσιασμένος θα είναι ο κόσμος με το πόσο “ανοικτό” είναι ως πλατφόρμα, όταν θα κολλάει αβέρτα από κακογραμμένες εφαρμογές ή όταν θα βγει το πρώτο antivirus για Android!

Top

Show Buttons
Hide Buttons