Σύστημα λέιζερ θα «καταρρίπτει» ενοχλητικά drones

by George Polyzos • On 05-11-2014 • AT 4:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

drone

Οι περισσότερες εταιρείες εργάζονται πάνω σε τρόπους που θα στέλνουν drones στον αέρα και θα τα διατηρούν εκεί, ωστόσο κινέζοι επιστήμονες εργάζονται αντίστροφα και αναζητούν τρόπους κατάρριψής τους.

Σύμφωνα με αναφορές κινεζικών μέσω ενημέρωσης, ερευνητές της Ακαδημίας Μηχανικής Φυσικής της Κίνας εργάζονται στη δημιουργία ενός αμυντικού συστήματος λέιζερ το οποίο θα αναλαμβάνει να καταρρίπτει drones που είτε είναι ενοχλητικά είτε οι προθέσεις τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επικίνδυνες.

Στην αμερικανική έκδοση της China Daily φιλοξενείται ανακοίνωση της κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής Φυσικής όπου γίνεται λόγος για το Low Altitude Sentinel System. Πρόκειται για ένα σύστημα που είναι σε θέση να εντοπίζει μικρούς αεροπορικούς στόχους, να τους εγκλωβίζει και να τους αναχαιτίζει με τη χρήση ακτίνας λέιζερ εντός πέντε δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το LASS θα μπορεί να παρακολουθεί dronesπου κινούνται με ταχύτητα 180 χιλιόμετρα/ ώρα σε ύψος 500 μέτρων και σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τους κινέζους το σύστημα θα μπορεί να εγκατασταθεί ή να μεταφερθεί σε οχήματα, ενώ πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την αναχαίτιση άγνωστων dronesπου θα πετούν πάνω από αστικές περιοχές.

Το Low Altitude Sentinel System, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του κατάφερε να αναχαιτίσει περισσότερα από 30 μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα, με ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 100%. Όπως σημειώθηκε, οι επιστήμονες θα συνεχίσουν την εργασία σε ανάλογα συστήματα με βελτιωμένη ισχύ και εμβέλεια.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα οι γαλλικές αρχές ήρθαν σε δύσκολη θέση όταν θα έπρεπε να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν dronesτα οποία πετούσαν πάνω από τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας. Μάλιστα, σε αρκετά δελτία ειδήσεων του εξωτερικού έκαναν την εμφάνισή τους και ρεπορτάζ για τις πιθανότητες χρήσης drones σε τρομοκρατικές ενέργειες.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons