Παρουσίαση συστήματος φόρτισης οχήματος εν κινήσει από την Qualcomm

by Nikos Kaimakamis • On 16-06-2017 • AT 3:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

H Qualcomm παρουσίασε το σύστημα Halo DEVC που φορτίζει ένα ηλεκτρικό όχημα εν κινήσει. 

Το όνομα DEVC προκύπτει από τις λέξεις Dynamic Electric Vehicle Charging, δηλαδή από τη δυναμική φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων που τοποθετεί έναν ειδικό δέκτη στο αυτοκίνητο για τη φόρτιση και ειδικούς πομπούς στο δρόμο προκειμένου να μην μένει κανένα όχημα που κινείται πάνω σε αυτόν χωρίς ενέργεια. Η Qualcomm έχει δημιουργήσει μία δοκιμαστική διαδρομή 100 μέτρων στις Βερσαλίες της Γαλλίας, πάνω στην οποία κινούνται δύο ειδικά διασκευασμένα ηλεκτρικά Renault Kangoo.

Η Qualcomm δοκιμάζει την εν κινήσει φόρτιση των οχημάτων, ενώ δοκιμάζεται και η ταυτόχρονη φόρτιση των δύο κινούμενων οχημάτων, ενώ η τεχνολογία της Qualcomm χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θέλει να εφαρμόσει έναν τρόπο για χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας σε κινούμενα οχήματα. Στην έρευνα συμμετέχουν 25 μέρη από όλη την Ευρώπη, με σκοπό να έχουν εξαχθεί τα πρώτα συμπεράσματα μέχρι το τέλος του 2017.

Το σύστημα φόρτισης του οχήματος ονομάζεται FABRIC και αποτελεί δημιουργία της Vedecom, μίας γαλλικής εταιρείας που έχει την έδρα της στις Βερσαλίες. Στην πρώτη φάση των δοκιμών θα πρέπει να καθοριστεί εάν είναι λειτουργικό και αξιόπιστο ένα τέτοιο σύστημα μόνιμης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου να γίνει η εφαρμογή της στους δρόμους στο όχι και τόσο κοντινό μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons