Σύστημα διαφυγης για το New Shepard της Blue Origins

by Nikos Kaimakamis • On 07-10-2016 • AT 9:35 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

new-shepard-blue-origins

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη δοκιμή εν πτήσει του συστήματος διαφυγής με το οποίο είναι εξοπλισμένος ο πύραυλος New Shepard της Blue Origins. 

O πύραυλος New Shepard της Blue Origins δείχνει μία καλή εικόνα για το πώς θα είναι τα διαστημικά ταξίδια του άμεσου μέλλοντος, καθώς έχει ήδη ολοκληρώσει μια σειρά από επιτυχημένες εκτοξεύσεις και επιστροφές στη Γη, στοιχείο που δείχνει ότι είναι ένα σκάφος που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μία φορές. Τώρα, σειρά είχε η δοκιμή του συστήματος διαφυγής για να μπορέσει να σωθεί το πλήρωμα σε περίπτωση προβλήματος.

new-shepard-escape-pod

Εντυπωσιακό παραμένει το γεγονός ότι η ομάδα ελέγχου κατάφερε να προσγειώσει τον New Shepard ακόμα και μετά την ενεργοποίηση του συστήματος διαφυγής. Η πτήση του πυραύλου της Blue Origins του Jeff Bezos της Amazon είχε διάρκεια 45 δευτερολέπτων περίπου και έφτασε σε ύψος 240.000 ποδιών, προτού να επιστρέψει στη Γη. Το σημαντικό είναι ότι η κάψουλα διαφυγής του πληρώματος λειτούργησε άψογα σε ύψος 16.000 ποδιών και επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη.

Η Blue Origins θέλει να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο New Shepard προκειμένου να μπορέσει να στείλει ανθρώπους, αλλά και φορτία μαζί στο διάστημα, σε αποστολές που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν χώρα από το 2020 και έπειτα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons