Στατιστικά Twitter, η Ελλάδα απλά δεν υπάρχει

by Stefanos Kofopoulos • On 17-01-2010 • AT 4:12 pm • 26 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

twitter sysomos stats Oct. 16, 2009 to Dec. 16, 2009

Τα στατιστικά της Sysomos για την περίοδο 16 Οκτωβρίου – 16 Δεκεμβρίου 2009 είναι αποκαλυπτικά για την παγκόσμια χρήση του Twitter. Ενώ στην Αμερική τα πράγματα φαίνονται σχεδόν σταθερά η διεθνής ανάπτυξη του Twitter είναι σημαντική αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν υπάρχει μέσα στο top 20 των χωρών. Πρώτη στην κατάταξη η Αμερική με ποσοστό 50.88% των χρηστών και τελευταία η Νέα Ζηλανδία με ποσοστό 0.47%. Το δείγμα έλαβε υπόψιν 13 εκατομμύρια Twitter accounts στα οποία οι Έλληνες δεν καταλαμβάνουν ούτε κάτι λιγότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα.

Αν και αρνητικό ρεκόρ, η απουσία της Ελλάδας από αυτό το top 20 είναι παράλληλα μια τεράστια ευκαιρία για ανάπτυξη του Ελληνικού Twitter πληθυσμού. Αν αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό σκεφτείτε κινητά, επιχειρηματικότητα, διασκέδαση, προσφορές, ενημέρωση, επικοινωνία, bars, party, socializing και όχι μόνο.

Αν θέλετε να κάνετε follow το προσωπικό μου account στο Twitter θα το βρείτε στο @titanas αλλά υπάρχει και το @pestaola για όλα τα τελευταία νέα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γενικά σε πολλά διαδικτυακά στατιστικά απλά δεν υπάρχουμε, όχι μόνο στο twitter

  • Ναι αλλά εκτός από αρνητικό είναι σημαντική ευκαιρία για να πρόοδο και άνοδο και μάλιστα με τρελά νούμερα ανάπτυξης. Για να δούμε.

 2. για βρες και faceboob titana!
  εκει ο ελληνας ειναι πρωτος…οπου βλακεια την εχει σημαια του!
  (προσωπικη εκτιμηση)

  • ενώ στο twitter που είναι μια εξυπνάδα !!! εμείς δεν συμμετέχουμε ….

 3. Πάντα είχαμε μια καθυστέρηση στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών αλλά όταν ξεκινάμε μπαίνουμε για τα καλά.

 4. κύριος πάντοτε η νεολαία μπαίνει δυνατά σε τέτοια site αλλα δεν νομίζω να τους εξυπηρετεί τόσο πολύ όσο το facebook,myspace και για αυτό το λόγο δεν είμαστε πουθενά στο twitter

 5. ε και ;;; σιγά ρε παιδιά …ο κόσμος τρέχει κ δεν προλαβαίνει οικονομικά το twitter μόνο δεν το νοιάζει…

 6. Ε και; Δε θα πεθάνουμε κιόλας. :/ Καλύτερα να ασχολούνται με την αληθινή ζωή παρά με το διαδίκτυο.

  • Μακαρι να μην υπήρχαμε και στο facebook…αλλά ο έλληνας είναι σαν πρόβατο… ποτε δεν παει μεμονομένα σε κάτι απο προσωπική επιλογή… αλλά όλοι μαζι σαν προβατα ακολουθούν οτι είναι “trendy” …

   • Διαφωνώ με την ισοπεδωτική σου άποψη. Είμαστε ή δεν είμαστε όσο πρόβατα είναι ή δεν είναι οι άλλοι

 7. Δεν έχουν ανακαλύψει το Tweeter ακόμη οι Έλληνες. Βρισκόμαστε ακόμη στην “εποχή” (λες και είναι παλιό, τέλος πάντων) του Facebook ακόμη, εκεί θα βρεις εκατομμύρια.

  • Ναι γιατί το Facebook έχει ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με το Twitter. Για να δείξεις τι κάνεις με φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook όλα είναι in house ενώ στο Twitter εξαρτάσαι από 3rd party applications και services. Εκεί δηλαδή που το Twitter κερδίζει με το low entry barrier χάνει στην συνέχεια από το Facebook

 8. Το πρόβλημα εδώ κατά την ταπεινή μου άποψη είναι και πάλι το ανάλογο πρόβλημα περιεχομένου με όλα τα μέσα στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια.

  Όσο δεν υπάρχουν πολλοί να προσφέρουν το περιεχόμενο στα «κινητά, επιχειρηματικότητα, διασκέδαση, προσφορές, ενημέρωση, επικοινωνία, bars, party, socializing και όχι μόνο» που πολύ σωστά ανέφερες τόσο δεν θα έχεις σοβαρούς λόγους να μπαίνει ο περισσότερος κόσμος, παρά μόνο οι πιο φανατικοί της τεχνολογίας που γουστάρουν αυτόν τον τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας.

 9. Νομίζω οτι ζητάμε πολλά, αν αναλογιστεί κανείς οτι το 50% της κίνησης έρχεται από τον Αμερική και η διείσδυση του ιντερνετ εκεί είναι πολύ μεγάλη. Πέραν αυτού είναι και θέμα πληθυσμού. Όταν η Γαλλία πιάνει περίπου 1% η Ελλάδα τί στο καλό να πιάσει;
  Και στο φινάλε εντάξει ωραία υπηρεσία ρε παιδιά αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος.

 10. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι αρνητικό γεγονός η μη χρήση του τουίτερ.Μπορεί κάποιος γνώστης του θέματος να με πείσει γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσω?

  • Δεν είναι ό,τι είναι αρνητικό αλλά ενδιαφέρον και σίγουρα με τεράστια προοπτική.

 11. gt prepei na eimaste sto twitter mia vlakeia einai

 12. Προοπτική και μια χρησιμότητα το τουιτερ την έχει, λυπάμαι αλλά τα “άσχημα νέα” με αφήνουν ασυγκίνητο, η χώρα έχει μεγαλύτερα ψηφιακά προβλήματα…

 13. Και εμένα το twitter με αφήνει αδιάφορο. Και στο facebook λίγα πράγματα με μερικούς φίλου και γνωστούς. Πολλοί ξοδεύουν άπειρο χρόνο εκεί χάνοντας εμπειρίες που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν άλλες ενασχολήσεις. Αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος (???) να κάνεις τις επιλογές του και να ‘χάσει’ εκεί που επιθυμεί το χρόνο του.

 14. Επειδή τα έχω ξανακούσει αυτά με το χασομέρι, σε αυτή τη ζωή είναι πολύ σχετικά τα πράγματα.

  Μια φίλη μού έλεγε τί έχουν πάθει όλοι και χάνουν τόσο χρόνο στο facebook, τη στιγμή που η ίδια έβλεπε 10 ώρες την ημέρα τηλεόραση με αγαπημένες εκπομπές τα μεσημεράδικα.

  Το διαδίκτυο ευρύτερα με όλες τις πλατφόρμες, έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Έχει χώρο για όλους. Είτε για επαγγελματικά πράγματα είτε για προσωπικά.

  Ακόμα και ο χομπίστας που θέλει να είναι 10 ώρες με το χόμπι του κάθε μέρα εκτός διαδικτύου, εκεί θα στραφεί πλέον για να ακούσει νέες ιδέες, να αγοράσει πιο φθηνό και πιο ποιοτικό εξοπλισμό, να συζητήσει και να γνωρίσει κόσμο με τα ίδια ενδιαφέροντα και να συναντηθεί από κοντά.

  Έτσι και το Twitter, δίνει διεξόδους σε κάποιους που θέλουν να ανταλλάζουν ιδέες και πληροφορίες στο ρυθμό που επιθυμούν. Η προστιθέμενη αξία δεν χρειάζεται να είναι άμεσα προφανής για όλους.

  Τα πράγματα είναι σχετικά, το χασομέρι κάποιου μπορεί για τον άλλον να είναι άποψη και αντιστρόφως. Όσο δεν περιορίζονται οι ελευθερίες τρίτων, ο καθένας εκφράζεται όπως γουστάρει.

  Simple. ;)

 15. “Δυστυχώς” δεν έχουμε μεγάλο μερίδιο στο Τουίτερ.. Πωωπω…

  • Ναι δυστυχώς είναι σημαντικό το θέμα όσο και αν σου φαίνεται ότι έχουμε τόσα άλλα προβλήματα και καλά σαν χώρα οπότε το Twitter λίγο μας νοιάζει.. και το κάθε Twitter εννοείται

 16. Τοποθετούμε τα ψηφιακά μας προβλήματα σε μια κλίμακα,στην οποία το twitter σίγουρα δεν βρίσκεται ψηλά.Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να λύσουμε και μετά μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο και στο twitter.Παρατήρησα πως οι USA είναι πρώτες με διαφορά στην λίστα.Στις states όμως έχουν λύσει εδώ και δεκάδες χρόνια τα δικά μας παιδικά ψηφιακά προβλήματα όπως πχ το ποσοστό χρήσης διαδυκτίου ή ακόμη και υπολογιστή στην Ελλάδα.

  • Όλα αυτά μπορούν να ανέβουν και να αυξηθούν αν οι χρήστες βρουν υπηρεσίες και συσκευές που τους είναι χρήσιμες και τους βολεύουν. Δεν νοιάζει τους πολλούς αν το ADSL κάνει sync στα 10 ή 14Mbps και ο router έχει 802.11g. Αυτό που τον νοιάζει είναι να μπαίνει γρήγορα στο site για στοίχημα και online games από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Να μπορεί να παίζει farmville το ίδιο άνετα και χαλαρά όποτε θέλει.

   Όλο αυτό (υπηρεσίες και προϊόντα) θα καλύψουν το χάσμα και μετά μένει η εκπαίδευση για την ορθή χρήση αυτών των τεχνολογιών. Με το εκπαίδευση εννοώ να δείξεις ότι εκτός από στοίχημα και games υπάρχει η wikipedia και συνταγές μαγειρικής αλλά και η εφορία online όπως και τα αποτελέσματα της σχολής σου.

 17. Μπαα.. Και στο ΓιουΚει που ήμουν και εργαζόμουν σε εταιρεία τηλ/ων λίγη σημασία του έδιναν.. Οι εξεκιουτιβς δεν ασχολούνται.. τα μαρκ. ντιπ. τους ούτε καν.. Στο Αμέρικα υποθέτω είναι διαφορετικά..

 18. Ευτυχώς έπρεπε να πεις, δεν είμαστε στις πρώτες χώρες.Σιγά – σιγά να κλείνουμε και το facebook, που προτρέπει τους καινούριους χρήστες να δίνουν τον αριθμό του κινητού τους για να μην αναγκάζονται να επιβεβαιώνουν συνεχώς πως είναι αυτοί σε κάθε τους κίνηση.

Top

Show Buttons
Hide Buttons