Σύντομα διαθέσιμα τα προσιτά κράνη εικονικής πραγματικότητας της Microsoft

by Nikos Kaimakamis • On 03-03-2017 • AT 1:36 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Από τα τέλη του μήνα αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένους developers τα προσιτά κράνη VR της Microsoft. 

Αρχικά, μέσα στον Μάρτιο θα δοθεί σε ορισμένους developers το κράνος Acer Mixed Reality Developer Edition προκειμένου να ξεκινήσουν οι προγραμματιστές να δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές ενισχυμένης ή εικονικής πραγματικότητας. Η Microsoft ονομάζει τα κράνη της mixed reality, καθώς το κάθε ένα από αυτά θα έχει πάνω του μια σειρά από αισθητήρες για τον εντοπισμό της θέσης του κεφαλιού του χρήστη. Σύντομα θα παρουσιάσουν ανάλογες συσκευές οι Asus, Dell, Lenovo, HP και η 3Glasses.

Τα προσιτά κράνη της Microsoft θα υποστηρίζουν την Windows Holographic πλατφόρμα της Microsoft, με τη διαφορά ότι εδώ θα υπάρχουν κάμερες για να προβάλλουν εικόνες του εξωτερικού κόσμου μπροστά στα μάτια του χρήστη. Η Microsoft δηλώνει ότι οι νέες συσκευές του Windows Holographic θα έχουν κατάλληλο περιεχόμενο μέσα στο 2018 για την κονσόλα Project Scorpio. Η Microsoft θέλει να ανταγωνιστεί το Playstation VR με τα νέα της κράνη.

Το Microsoft HoloLens δεν είναι προσιτού κόστους για το ευρύ κοινό, επομένως τα νέα κράνη των τρίτων κατασκευαστών αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της Microsoft να έχει σημαντική θέση στο πεδίο ανταγωνισμού του VR.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ειναι συμβατα με xbox one?

    • Λογικά ναι… τουλάχιστον με την κονσόλα που θα είναι στην αγορά όταν θα γίνει εμπορικά διαθέσιμο το κράνος VR της εταιρείας.

Top

Show Buttons
Hide Buttons