Σύντομα στους developers το Microsoft HoloLens

by Nikos Kaimakamis • On 04-08-2015 • AT 2:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

microsoft-hololens-2

To HoloLens, το κράνος επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft, αναμένεται να είναι διαθέσιμο στους developers σε ένα χρόνο περίπου. 

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο BBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, έδωσε το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο το HoloLens θα έχει δοθεί στους developers προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουν να αναπτύσσουν τις δικές τους εφαρμογές για το κράνος augmented reality. H πρώτη έκδοση του κράνους, σύμφωνα με τον Nadella θα είναι διαθέσιμη για τους εταιρικούς χρήστες και τις επιχειρήσεις.

Για την Microsoft η χρονική απόσταση μέχρι την τελική εμπορική διάθεση του HoloLens αριθμεί περίπου πέντε χρόνια, επομένως θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά μέχρι να το δούμε φορεμένο στο σπίτι και άλλες οικιακές εφαρμογές. Παρόλα αυτά, ήδη η Microsoft έχει δώσει αρκετές συσκευές για δοκιμή κατά καιρούς. Δυστυχώς, όσοι δημοσιογράφοι δοκίμασαν το HoloLens δεν μπορούσαν να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο από την εμπειρία τους μαζί του.

H Microsoft, σύμφωνα με τον CEO της, μπαίνει σε μία νέα εποχή τόσο με τα Windows 10 όσο και με το HoloLens, η οποία αναμένεται να είναι και η νέα περίοδος του personal computing, μέσα από την τεχνολογία ολογραμμάτων και τις νέες δυνατότητες που αναμένεται να φέρει στο ευρύ κοινό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons