Συνεχίζεται η πτώση στην παγκόσμια αγορά προσωπικών υπολογιστών

by Nikos Kaimakamis • On 13-10-2016 • AT 10:54 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

PC-fix

Οι παγκόσμιες πωλήσεις PC συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις εταιρείες έρευνας αγοράς. 

Η Gartner πιστοποιεί ότι τα PC σε παγκόσμιο επίπεδο σημειώνουν πτώση στις πωλήσεις τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με τις αποστολές προϊόντων στο τρίτο τρίμηνο του 2016 να εμφανίζονται μειωμένες σε ποσοστό 5.7% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Σε απόλυτα νούμερα, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016, έχουν αποσταλεί συνολικά 68.9 εκατομμύρια PC σε όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη αιτία της πτώσης εκτιμάται ότι είναι η χαμηλή ζήτηση από διάφορες κατηγορίες καταναλωτών.

Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι οι καταναλωτές δεν έχουν πλέον την ανάγκη να αναβαθμίζουν πολύ συχνά τον υπολογιστή τους, πράγμα που δεν ευνοεί τις πωλήσεις PC. Ο σταθερός υπολογιστής παραμένει ο ίδιος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν πολλές άλλες συσκευές για τις τεχνολογικές τους ανάγκες, όπως είναι για παράδειγμα τα smartphones και τα tablets.

Το στοιχείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους είναι και εκείνο που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες πωλήσεις PC, αφού είναι εκείνη η εποχή που τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο και πολλές φορές η λύση του desktop θεωρείται μονόδρομος. Φαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση νικά η φορητή τεχνολογία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons