Συνεχίστηκε και το β τρίμηνο η μείωση στις παραδόσεις tablets

by George Polyzos • On 02-08-2016 • AT 12:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Lenovo-Yoga-Tablet-2-8-inch

Η παγκόσμια αγορά των tablets διολίσθησε για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, περισσότερο από 12%, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας IDC.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραδόσεις συσκευών tablet ήταν 38,7 εκατομμύρια κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, έναντι 44,1 εκατομμυρίων συσκευών την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι. Η αγορά των tablets γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη κατά τα προηγούμενα χρόνια μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2014 οπότε καταγράφηκε η πρώτη μείωση στις παραδόσεις.

Οι αναλυτές της IDC θεωρούν ότι η αγορά, δηλαδή απλοί καταναλωτές αλλά και επιχειρήσεις, αναζητούν περισσότερο παραγωγικές μορφές συσκευών και λειτουργικών συστημάτων. Ωστόσο, προβλέπουν ότι οι επόμενοι 12 έως 18 μήνες θα εμφανίσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναμένεται η Google να λανσάρει τη νέα έκδοση του Android με καλύτερη υποστήριξη multi-tasking.

Τα tablets με λειτουργικό Android κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στην παγκόσμια αγορά, αντιπροσωπεύοντας το 65% των παραδόσεων. Ακολουθεί το Apple iOS με μερίδιο της τάξης του 26% και τέλος η Microsoft με τα Windows που κατέχουν μερίδιο 9% των παγκόσμιων παραδόσεων.

IDC-Tablet-Shipmet-By-Vendors-Q2-2016-KK

Σε επίπεδο κατασκευαστών η Apple βρίσκεται στην κορυφή έχοντας παραδώσει 10 εκατομμύρια ταμπλέτες κατά τη διάρκεια του β τριμήνου (μερίδιο αγοράς 25,8%). Ακολουθεί η Samsung με 6 εκατομμύρια παραδόσεις και μερίδιο 15,6% της αγοράς. Η Lenovo κατατάσσεται τρίτη με παραδόσεις 2,5 εκατομμυρίων μονάδων. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν η Huawei και η Amazon με 2,2 και 1,6 εκατομμύρια παραδόσεις συσκευών, αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι οι δύο τελευταίες εμφάνισαν τη μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη, 71% η Huawei και 1208% η Amazon, τη στιγμή που η Apple είχε ετήσια μείωση, παρά την πρωτιά, της τάξης του 9,2% και η Samsung επίσης μείωση της τάξης του 24,5%.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons