Συνεργασία ΟΤΕ – Coca Cola Hellenic για τη δημιουργία Data Center

by George Polyzos • On 23-10-2015 • AT 12:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

OTE_MEGARO_1

Η Coca-Cola Hellenic και ο ΟΤΕ ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία για την εγκατάσταση και λειτουργία στην Ελλάδα ενός από τα τρία μεγαλύτερα Data Center στην περιοχή Ευρώπης-Μέσης Ανατολής-Αφρικής.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, η Coca-Cola Hellenic ανέθεσε στον Όμιλο ΟΤΕ τη λειτουργία του Data Center που εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές εφαρμογές πληροφορικής περισσότερων από 36.000 εργαζομένων της στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται, εκ των οποίων περίπου 16.000 μέσω φορητών συσκευών.

Το έργο, ύψους 43 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα Data Center στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα που αναλαμβάνει ο Όμιλος ΟΤΕ.

Το νέο Data Center θα υποστηρίζει όλη την επιχειρησιακή δραστηριότητα και όλες τις λειτουργίες, όπως παραγγελιοληψία, customer relationship management (CRM), enterprise resource planning (ERP), Call Center και άλλες, για το σύνολο των παραγωγικών του συστημάτων.

OTE_CCHBC

Θα καλύπτει 18,5 εκατ. παραγγελίες πελατών της Coca-Cola Hellenic, κατά μέσο όρο ετησίως, ενώ η κίνηση δεδομένων σε ετήσια βάση αναμένεται να φτάσει στα 1.830 Terabytes. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coca-Cola Hellenic «καλύπτει» 589 εκατ. καταναλωτές, σε 13 διαφορετικές τοπικές ζώνες ώρας από το Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, έως το Πετροπάβλοφσκ Καμτσάτσκι της Ρωσίας, στις ακτές του Βορείου Ειρηνικού.

Η λειτουργία και υποστήριξη προς την Coca-Cola Hellenic παρέχεται σε 24ωρη βάση, ολόκληρο το χρόνο, ενώ το έργο περιλαμβάνει και τη λειτουργία εφεδρικού Data Center. Το έργο θα στελεχωθεί με νέο ανθρώπινο δυναμικό.

OTE_CCHBC_infographic_gr5

Για την επένδυση του Ομίλου Coca-Cola Hellenic, η Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον κ. Νάγια Καλογεράκη, σημείωσε: «Αυτή η σημαντική επένδυση, δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και προοπτικές της χώρας μας και συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη. Η απόφαση αυτή δημιουργεί αξία για την Ελλάδα, η οποία προστίθεται σ’ αυτή που δημιουργούμε καθημερινά μέσα από τη δραστηριότητά μας. Με αυτό τον τρόπο, μεγιστοποιούμε το συνολικό θετικό μας αποτύπωμα και ωφελούμε την ελληνική οικονομία στηρίζοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου OTE κ. Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε: «Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει το μέγεθος, την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία να αναλαμβάνει μεγάλα έργα ICT, ανταγωνιζόμενος διεθνείς κολοσσούς της αγοράς. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Coca-Cola Hellenic φέρνει στη χώρα μας μια μεγάλη επένδυση δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να μετατραπεί, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, σε τεχνολογικό κόμβο ICT στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons