Συνεργασία NVIDIA – Bosch για τεχνητή νοημοσύνη στο αυτοκίνητο

by Nikos Kaimakamis • On 17-03-2017 • AT 11:40 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η NVIDIA ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Bosch για την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων αυτόνομης κίνησης στα αυτοκίνητα. 

Στο πλαίσιο του Bosch Connected World, του ετήσιου συνεδρίου της Bosch για τις εξελίξεις του Internet of Things, η NVIDIA παρουσίασε την τεχνολογία Drive PΧ, η οποία βασίζεται στην υπολογιστική μονάδα Xavier, που έχει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. Η NVIDIA σημειώνει ότι η διάταξή της θα έχει τεχνητή νοημοσύνη και θα είναι ένα από τα πιο γρήγορα σε ταχύτητα superchips.

Το σύστημα της NVIDIA θα μπορεί να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω από το όχημα, να κάνει προβλέψεις για την πορεία και τα όσα συμβαίνουν στο δρόμο, καθώς και να επιλέγει ασφαλείς διαδρομές, ανάλογα με την ύπαρξη των άλλων οχημάτων και των εμποδίων στο δρόμο, έτσι ώστε να εκτελείται μία ασφαλής πορεία αυτόνομης κίνησης του οχήματος.

Η Bosch θα είναι εκείνη που θα αναλάβει να πουλήσει το σύστημα της NVIDIA στους κατασκευαστές αυτοκινήτων με τους οποίους έχει σταθερή συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια ως προμηθευτής. Η Bosch αναμένεται να χρησιμοποιήσει περαιτέρω την τεχνολογία της NVIDIA για την ανάπτυξη και άλλων ευφυών συστημάτων που θα βρουν τη θέση τους στο μοντέρνο αυτοκίνητο. Η NVIDIA θα ασχοληθεί περισσότερο με το κομμάτι του software και του hardware, ενώ η Bosch αναμένεται να αναπτύξει το απαραίτητο δίκτυο αισθητήρων για τα ευφυή συστήματα της αυτοκίνησης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons