Συνεργασία Google – Novartis για τη δημιουργία «έξυπνων» φακών επαφής

by George Polyzos • On 15-07-2014 • AT 4:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

google-smart-contact-lens-glucose-sensor

 

Η Google ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη φαρμακευτική Novartis, που θα αφορά τη δημιουργία «έξυπνων» φακών επαφής οι οποίοι θα επιτρέπουν σε ασθενείς με διαβήτη να παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Το εμπορικό λανσάρισμα των εν λόγω φακών επαφής θα πραγματοποιηθεί μέσω της Alcon, του τμήματος φροντίδας ματιών της Novartis. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, Joe Jimenez, δήλωσε στους Financial Times ότι το χρονοδιάγραμμα της εμπορικής διάθεσης των φακών δεν θα είναι πάνω από πέντε χρόνια.

Επίσης, ο CEO της Novartis εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη αγορά θα μπορούσε να αποκτήσει αξία κυμαινόμενη από τα δέκα έως τα πενήντα δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Τόνισε ακόμη ότι η βοήθεια που θα παρέχει η Google δεν θα περιορίζεται μόνο στους «έξυπνους» φακούς για διαβητικούς, αλλά θα επεκταθεί και στην αγορά των διορθωτικών γυαλιών.

Παράλληλα, οι Google και Novartis θα συνεργαστούν και για την ανάπτυξη φακών επαφής υψηλής τεχνολογίας, για όσους δυσκολεύονται στην εναλλαγή εστίασης, δηλαδή την εστίαση από κάτι πολύ μακριά σε κάτι πολύ κοντά. Αν και η συγκεκριμένη πάθηση αντιμετωπίζεται με γυαλιά διεστιακών φακών, υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή σε φακούς επαφής.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons