Συνεργασία Google και Yahoo στην παροχή αποτελεσμάτων

by Nikos Kaimakamis • On 21-10-2015 • AT 1:57 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google-search-engine

Δύο μεγάλα ονόματα του Διαδικτύου ενώνουν τις δυνάμεις τους, καθώς η αναζήτηση της Yahoo θα χρησιμοποιεί εν μέρει και την μηχανή της Google. 

H συμφωνία της Yahoo με την Google προβλέπει την παροχή αποτελεσμάτων από την πλευρά της Google σε αναζητήσεις που γίνονται στην Yahoo, ενώ ήδη η Yahoo έχει συνεργασία σε αυτόν τον τομέα και με την μηχανή αναζήτησης της Microsoft, την Bing. Παράλληλα, η Google θα προσφέρει και μερικές search based διαφημίσεις στην Yahoo.

H περίοδος ισχύος της συμφωνίας είναι μέχρι και τα τέλη του 2018, ενώ δεν πρόκειται για μια αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας, πράγμα που θα είχε ως συνέπεια την λήξη της συνεργασίας της Yahoo με την Bing. Πάντως, η συμφωνία της Google με την Yahoo θα ισχύει τόσο για το Web όσο και για τις mobile εφαρμογές.

google-yahoo

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο εταιρείες έρχονται σε συμφωνία για το πεδίο της αναζήτησης στο Internet. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2000, σε μία συμφωνία μεταξύ της Yahoo και της Google, η οποία ίσχυε για 4 χρόνια.

Τέλος, η Yahoo ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους και σε αυτά φάνηκε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 76 εκατομμύρια δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η συγκεκριμένη συμφωνία θα έχει αντίκτυπο στην στρατηγική SEO δεδομένου ότι η βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων για την Google θα επηρεάζει άμεσα αρκετά αποτελέσματα τη Yahoo! Επίσης σε επίπεδο branding ενισχύει ακόμα περισσότερο την Google.

Top

Show Buttons
Hide Buttons