Συνεργασία… γιγάντων στη FlexTech Alliance

by Nikos Kaimakamis • On 31-08-2015 • AT 1:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

flexible-circuit

Περισσότερα από 100 ηχηρά ονόματα του κόσμου της υψηλής τεχνολογίας συνεργάζονται στο κονσόρτσιουμ για την μελέτη των flexible electronics, FlexTech Alliance. 

Με τον όρο flexible electronics αναφερόμαστε σε εφαρμογές ηλεκτρονικών κυκλωμάτων που διακρίνονται για τον ευέλικτο χαρακτήρα, την αντοχή τους και την προσαρμοστικότητά τους σε ποικίλες εφαρμογές και διατάξεις.

Η FlexTech Alliance είναι ο φορέας εκείνος που ασχολείται με την μελέτη τους και αποτελείται από 100 μεγάλες εταιρείες, όπως είναι οι Apple, Boeing, General Electric, Lockheed Martin, Motorola Mobility, Qualcomm, ενώ υπάρχει συνεργασία και με μεγάλα πανεπιστήμια, όπως το MIT, το Harvard, το Stanford και άλλα.

Σε πρώτο στάδιο, η FlexTech Alliance επιδιώκει να μειώσει το μέγεθος, το βάρος και το κόστος των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, ενώ παράλληλα γίνεται η προσπάθεια για όσο το δυνατόν πιο ευρεία χρήση των εύκαμπτων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Στην πρωτοβουλία εμπλέκεται και η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία συνεργάζεται με την FlexTech Alliance, προκειμένου να δημιουργηθεί το Κέντρο Καινοτομίας και Κατασκευής Εύκαμπτων και Υβριδικών Ηλεκτρονικών στο San Jose, μαζί με άλλα σημεία και ερευνητικά κέντρα που αναμένεται να εγκαινιαστούν και σε άλλα σημεία της αμερικανικής επικράτειας.

Θα πρέπει να αναμένουμε αρκετές ειδήσεις και εξελίξεις στον τομέα των εύκαμπτων ηλεκτρονικών στο κοντινό μέλλον…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons