Συνεργασία Ericsson και T-Mobile για δοκιμές 5G

by George Polyzos • On 23-03-2016 • AT 12:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Τεχνολογία

5G

Η T-Mobile US και η Ericsson θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός πρότυπου συστήματος 28GHz, 5G δοκιμών για εργαστηριακές και επιτόπιες δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιο αναλυτικά, οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν και θα εξετάσουν επιλεγμένες περιπτώσεις εφαρμογής 5G και υπηρεσιών, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στην T-Mobile να αξιολογεί αναδυόμενες τεχνολογίες 5G, να ηγείται της ανάπτυξης και της τυποποίησης του 5G, αλλά και να διερευνά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν στο β’ εξάμηνο του 2016.

Με την τελευταία έκδοση Mobility Report της Ericsson να προβλέπει 150 εκατομμύρια συνδρομές 5G έως τα τέλη του 2021, πάροχοι κινητών επικοινωνιών παγκοσμίως, συνεργάζονται με την Ericsson για την ανάπτυξη εργαστηριακών και δοκιμών 5G προτύπων στο πεδίο, για να εξετάσουν προηγμένες τεχνολογίες, πάνω σε διαφορετικές περιπτώσεις εφαρμογής και υπηρεσίες.

Τα 5G δίκτυα έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν σημαντικά το χρόνο καθυστέρησης, να επιτρέπουν εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης, να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του φάσματος και την αξιοπιστία δικτύου. Παράλληλα, παρέχουν σταθερή πρόσβαση σε κατοικίες και επιχειρήσεις, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό συσκευών, που μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα στο δίκτυο.

Το 5G θα συμβάλει στην εμφάνιση ενός νέου κύματος καινοτομίας, με πλεονεκτήματα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Θα αποτελέσει βασικό παράγοντα στην ανάπτυξη του Internet of things (IoT), επιτρέποντας τη λειτουργία νέων εφαρμογών για έξυπνα οχήματα και αρχιτεκτονικής στον κλάδο των μεταφορών, απομακρυσμένο έλεγχο βαρέων οχημάτων σε δυσμενείς συνθήκες, απομακρυσμένων χειρουργικών επεμβάσεων και νέων επιπέδων διάδρασης ανθρώπου και Internet of things, συμπεριλαμβανομένης της augmented reality και διαδραστικών παιχνιδιών.

Η Ericsson και οι πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της T-Mobile, ηγούνται και κατευθύνουν την πορεία του 5G, από τις επιτόπιες δοκιμές προτύπων στις εργασίες πιστοποίησης, μαζί με σημαντικούς φορείς και πρότυπα βιομηχανίας. Η Ericsson έχει ήδη ανακοινώσει περισσότερες από 20 συνεργασίες για 5G δοκιμές με παρόχους τηλεπικοινωνιών, σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα 5G πρωτότυπα ραδιοδικτύου της Ericsson, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για επιτόπιες δοκιμές παρόχων τηλεπικοινωνιών, επιτυγχάνουν ήδη ταχύτητες κινητών επικοινωνιών άνω των 25 Gbps. Η Ericsson και οι πελάτες της θα αποτελέσουν βασικούς παράγοντες στη διαμόρφωση της νέας γενιάς τεχνολογίας δικτύων κινητών επικοινωνιών, σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους, έως την εμπορική τους διάθεση.

[Δ.Τ. Ericsson]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons