Συνεργασία Ericsson και Google στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης

by George Polyzos • On 18-09-2016 • AT 10:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Ericsson-01

Η Ericsson και η Google συνεργάζονται με σκοπό να επεκτείνουν το εύρος της τηλεοπτικής πλατφόρμας Ericsson MediaFirst TV Platform, η οποία βασίζεται στο cloud, ενσωματώνοντάς της το οικοσύστημα Android TV.

Η λύση Ericsson MediaFirst είναι ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο καθοριζόμενο από λογισμικό και βελτιστοποιημένο για λειτουργία με μέσα επικοινωνίας, για τη δημιουργία, προετοιμασία, διαχείριση και διανομή της συνδρομητικής τηλεόρασης νέας γενιάς σε οποιαδήποτε οθόνη με καθηλωτική εμπειρία τηλεοπτικής παρακολούθησης.

Η πλατφόρμα MediaFirst TV Platform της Ericsson εναποθέτει πλέον το μέλλον της τηλεοπτικής παρακολούθησης στα χέρια των καταναλωτών, προσφέροντας διαισθητικές υπηρεσίες και χαρακτηριστικά τα οποία οι πάροχοι τηλεοπτικών υπηρεσιών μπορούν να ενσωματώσουν απρόσκοπτα, επιτρέποντας στους πελάτες τους να καταναλώνουν το περιεχόμενο που επιθυμούν, οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Η ενσωμάτωση της πλατφόρμας MediaFirst TV Platform της Ericsson στο σύστημα Android TV θα προσφέρει μία επιπλέον οδό επέκτασης των τηλεοπτικών υπηρεσιών MediaFirst που βασίζονται στο cloud, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών τηλεοπτικών καναλιών υπέρ-υψηλής ευκρίνειας 4K (4K-UHD), βίντεο κατ’ απαίτηση (video-on-demand), παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων εκ των υστέρων (catch-up TV) και ψηφιακής εγγραφής βίντεο (DVR) βασισμένης στο cloud, σε μια ακόμα πιο ευρεία συνδρομητική βάση.

Η συνεργασία με την Google θα επιτρέψει στους παρόχους να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αναπτυσσόμενη παρουσία του Android TV σε λειτουργικά συστήματα διασυνδεδεμένης τηλεόρασης, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες δαπάνες για εξοπλισμό. Οι πάροχοι θα μπορούν να συνεργάζονται με κατασκευαστές συσκευών Android TV για την παροχή νέων λειτουργιών μέσω υλικού και εξειδικευμένου προγραμματισμού over-the-top, ή να εισάγουν πρόσθετες εφαρμογές μέσα στο λειτουργικό σύστημα Android. Επιπλέον, η συγκεκριμένη συνεργασία θα δώσει στην Ericsson την ευκαιρία να προσφέρει πολλαπλές, ευέλικτες, ενσωματωμένες εν των προτέρων λύσεις για αποκωδικοποιητές, οι οποίες θα υποστηρίζουν υβριδικούς συνδυασμούς για δορυφορική, καλωδιακή, επίγεια, καθώς και σταθερή και κινητή ευρυζωνική τηλεόραση.

Από έρευνες του Ericsson ConsumerLab στον τομέα της τηλεόρασης και των μέσων επικοινωνίας προκύπτει ότι το 56 % των καταναλωτών προτιμούν να λαμβάνουν τηλεοπτικές, διαδικτυακές και κινητές υπηρεσίες από τον ίδιο πάροχο, εφόσον αυτό έχει χαμηλότερο κόστος, ενώ το 22 % θα το κάνει ακόμα και αν το κόστος είναι το ίδιο με το συνολικό κόστος των μεμονωμένων υπηρεσιών. Δεδομένης της ανάπτυξης των υπηρεσιών βίντεο μέσω IP, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι για την προσφορά συναρπαστικών και εύκολων εμπειριών στους χρήστες κατά τρόπο ολιστικό. Η συνεργασία θα επιτρέψει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη εμπειρία, με αγορά από ένα μόνο σημείο (one-stop-shop) για περιεχόμενο ΟΤΤ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons