Συνεργασία Ελληνικής και Ισραηλινής αεροδιαστημικής βιομηχανίας

by George Polyzos • On 04-02-2015 • AT 1:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

satellite

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ υπό το συντονισμό της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και του Corallia.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις για την εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας με την αντίστοιχη Ισραηλινή για την κατασκευή προϊόντων για χρήση σε διαστημικές αποστολές και εφαρμογές.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου Ilan Ramon (προς τιμή του πρώτου Ισραηλινού αστροναύτη) στα γραφεία της Ισραηλινής Διαστημικής Υπηρεσίας (Israeli Space Agency) στο Τελ Αβίβ με εκπροσώπους της ISA και της Ισραηλινής αεροδιαστημικής Βιομηχανίας RAFAEL. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με έμφαση στην ανάγκη επιτυχούς ολοκλήρωσης των προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται στον τομέα της νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρων πρόωσης (electric propulsion) δορυφόρων.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν νέοι τομείς συνεργασίας αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό Cluster Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) στις τεχνολογίες πλοήγησης (navigation technology), στις εφαρμογές τηλεπισκόπησης της γης και στην επεξεργασία δεδομένων δορυφορικών εικόνων (remote sensing applications), στα προηγμένα σύνθετα υλικά και στις εξειδικευμένες κατασκευές που αφορούν το διάστημα.

Tην Ελληνική πλευρά εκπροσώπευσαν ο πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ, κ. Θανάσης Πότσης, ο Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών του Corallia, κ. Jorge Sanchez, οι εκπρόσωποι των εταιριών ΙΝΑSCO, PRISMA Electronics, ESS, κ.κ. Δημήτριος Μποφίλιος, Κώστας Καζάζης και Μανώλης Ζερβάκης αντίστοιχα και ο καθ. Γεώργιος Ζαλίδης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος (i-Βec). Από πλευράς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος συμμετείχε ο Δρ. Κωνσταντίνος Σταυρινίδης (Head of Mechanical Engineering Department). Την αποστολή συνόδευσε ο Επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισραήλ κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους, στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ενώ παράλληλα αναμένεται να πυκνώσουν περαιτέρω οι συναντήσεις σε βιομηχανικό επίπεδο τους επόμενους μήνες.

[Δ.Τ. si-Cluster]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons