Συνεργασία Apple-IBM για να φέρουν το iOS στις επιχειρήσεις

by George Polyzos • On 16-07-2014 • AT 10:42 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Tablet_For_Business

 

Οι Apple και IBM ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους ευρεία συνεργασία, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη δέσμευση της IBM να προωθήσει συσκευές iPhone και iPad σε εταιρικούς πελάτες σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες διαχείρισης, για το λειτουργικό iOS.

Πρακτικά, η συμφωνία προβλέπει τον συνδυασμό της εμπειρίας της IBMστις επιχειρηματικές λύσεις και τη διαχείριση και ανάλυση μεγάλων αρχείων δεδομένων, με την προσφορά από πλευράς Apple της «εκλεπτυσμένης εμπειρίας χρήσης των iPhone και iPad».

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία πρόκειται να φέρει πάνω από 100 επιχειρηματικές λύσεις στις φορητές συσκευές της Apple, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες cloud της IBM μαζί με λύσεις σχετικά με τη διαχείριση συσκευών, την ασφάλεια και το mobile integration.

Από την πλευρά της η Apple θα προσφέρει πακέτα του AppleCare προσαρμοσμένα σε επιχειρηματικές ανάγκες, στα οποία πακέτα θα εμπεριέχονται και υπηρεσίες της IBM για ενεργοποιήσεις συσκευών, υποστήριξη και διαχείριση.

Η εν λόγω συνεργασία φέρνει την Apple στο πεδίο των επιχειρήσεων, ενώ μέχρι σήμερα ήταν σταθερά προσανατολισμένη στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων. Επίσης, η συμφωνία με την IBM ενδέχεται να δημιουργήσει ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης με τη Microsoft, η οποία ήδη στοχεύει στις επιχειρηματικές λύσεις και στις υπηρεσίες cloud.

Οι νέες εφαρμογές θα αναπτυχθούν και θα σχεδιαστούν με τη συνεργασία και των δύο εταιρειών με το λανσάρισμά τους να τοποθετείται το ερχόμενο φθινόπωρο ή το αργότερο εντός του 2015.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το Worldwide Developer Conference, τον περασμένο μήνα, η Apple παρουσίασε ορισμένα «επιχειρηματικά» χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος iOS 8, όπως η ενίσχυση της προστασίας δεδομένων και η βελτίωση των δυνατοτήτων διαμοιρασμού αρχείων.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons