Συμφωνία Nokia και Facebook για τους χάρτες Here

by Nikos Kaimakamis • On 06-05-2015 • AT 11:13 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Nokia-Here-Maps-Lumia

To Facebook και η Nokia έχουν έρθει σε συμφωνία αναφορικά με τους χάρτες Here, τους οποίους θέλει να χρησιμοποιήσει το κοινωνικό δίκτυο και σε άλλες εφαρμογές του.

Αναλυτικότερα, το Facebook θα χρησιμοποιεί τους Here maps της Nokia, στη mobile εκδοχή του, ενώ οι εν λόγω χάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες εφαρμογές, όπως είναι το Instagram και το Facebook Messenger.

Το ίδιο το Facebook επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει τους χάρτες Here σε διάφορες περιπτώσεις και σενάρια χρήσης του site του. Παράλληλα, δοκιμάζει και την χρήση της γεωγραφικής σήμανσης ενός σημείου σε όλες τις εφαρμογές του με την χρήση των εργαλείων που προσφέρουν οι Here maps.

Την ίδια στιγμή έχουν αναφερθεί στο Διαδίκτυο, πληροφορίες αναφορικά με την πρόθεση της Nokia να πουλήσει το τμήμα Here, του οποίου η αξία εκτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά το Facebook δεν φέρεται να είναι ο ενδιαφερόμενος αγοραστής. Οι φήμες αναφέρουν άλλα ονόματα όπως είναι οι Apple, Samsung, Uber, Baidu, Alibaba, Tencent και Yahoo, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το Reuters, πάντως, μετά την προσεκτική εξέταση του τμήματος Here, η Nokia δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει στην πώλησή του, παρόλο που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τρίτους επενδυτές στο να αποκτήσουν τους Here maps.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons