Συμφωνία μεταξύ Xiaomi και Qualcomm

by Nikos Kaimakamis • On 03-12-2015 • AT 12:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Newsroom

qualcomm xiaomi deal

H Qualcomm ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Xiaomi αναφορικά με την άδεια χρήσης ευρεσιτεχνιών της πρώτης στα smartphones της δεύτερης.

H Qualcomm είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής mobile επεξεργαστών στον κόσμο, ενώ η Xiaomi είναι μία από τις πιο ανερχόμενες δυνάμεις της Κίνας, στο πεδίο των smartphones. To deal μεταξύ της Qualcomm και της Xiaomi προβλέπει ότι η κινέζικη εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα, μετά την καταβολή του αντίστοιχου αντιτίμου, να κατασκευάζει smartphones που θα χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες 3G και 4G της Qualcomm.

H συμφωνία αυτή εκτιμάται ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο και για τις δύο εταιρείες. Η Qualcomm με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να μπει δυναμικά στην κινέζικη αγορά, όπου υπάρχουν αρκετές προτάσεις από τους ανταγωνιστές της, με πιο γνωστό όνομα την MediaTek.

Από την μεριά της, η Xiaomi αποκτά καλύτερη φήμη μετά την ένταση της συνεργασίας της με ένα τόσο ισχυρό παίκτη της αγοράς, όπως είναι η Qualcomm, ενώ εκτιμάται ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για να ισχυροποιήσει τη θέση της και σε άλλες αγορές, όπως είναι εκείνη της Αμερικής.

Η Qualcomm είχε εγείρει ανησυχίες στις κινεζικές Αρχές, κυρίως λόγω του τιμήματος που καλείται να πληρώσει κανείς για να χρησιμοποιήσει τις ευρεσιτεχνίες της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons