Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα σε Microsoft και Xiaomi

by George Polyzos • On 02-06-2016 • AT 11:53 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Newsroom

xiaomi-mi-4

Η Xiaomi, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στην Κίνα, συμφώνησε στην αγορά 1500 ευρεσιτεχνιών από τη Microsoft ώστε οι συσκευές της να μπορούν να πιστοποιηθούν για κυκλοφορία στις ΗΠΑ.

Τη συμφωνία αποκάλυψε με σχετικό δημοσίευμά του το Reuters, στο οποίο αναφέρεται ότι με τον τρόπο αυτό η Xiaomi αποκτά ένα είδος προστασίας απέναντι σε πιθανές αγωγές για χρήση ευρεσιτεχνιών. Άλλωστε είναι γνωστές οι εκατέρωθεν αγωγές μεταξύ εταιρειών όπως οι Apple, Samsung, LG Electronics για χρήση διαφόρων τεχνολογιών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο αντιπρόεδρος της Xiaomi, Wang Xiang, η συμφωνία με τη Microsoft όπως και η κατοχύρωση περίπου 3.700 ευρεσιτεχνιών, ήδη από το 2015 στην Κίνα, αποτελούν «ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη της εταιρείας στη διεθνή της επέκταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία Microsoft-Xiaomi περιλαμβάνει επίσης την άδεια χρήσης εφαρμογών όπως το Skype και το Office σε μελλοντικά smartphones και tablets που θα διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Μεταξύ άλλων στις ευρεσιτεχνίες που αγοράστηκαν περιλαμβάνονται τεχνολογίες φωνητικής επικοινωνίας, cloud computing και αναπαραγωγής multimedia περιεχομένου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons