Συμφωνία Google-LG για ανταλλαγή ευρεσιτεχνιών

by George Polyzos • On 05-11-2014 • AT 12:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

LG_G3_06

Οι Google και LG Electronics ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για ανταλλαγή και χρήση ήδη υπαρχουσών ευρεσιτεχνιών, καθώς και αυτών που θα προκύψουν μέσα στα επόμενα δέκα έτη.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη καθώς οι δύο εταιρείες έχουν ήδη στενή συνεργασία, με την LG να κατασκευάζει τα Nexus 4 και Nexus 5, ενώ η κορεατική εταιρεία έχει ενταχθεί και στην Open Automotive Alliance της Google για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στο χώρο της αυτοκίνησης.

Στην σχετική ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζονται οι τομείς στους οποίους θα υπάρξει ανταλλαγή ευρεσιτεχνιών, παρά μόνο ότι «η συμφωνία θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος προϊόντων και τεχνολογιών». Ωστόσο, η προϊστορία δημιουργεί «υποψίες» ότι θα πρόκειται κατά κύριο λόγο για τους τομείς των smartphones και της αυτοκίνησης, όπου ήδη υπάρχει η σχετική, στενή, συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google υπέγραψε αντίστοιχη συμφωνία δεκαετούς διάρκειας και με τον άλλο κορεατικό γίγαντα, τη Samsung, τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον ο τρόπος που οι δύο κατασκευαστές θα εκμεταλλευθούν τις εν λόγω συμφωνίες.

Από την πλευρά της LG πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην ενδυνάμωσή της τόσο γενικά όσο και ειδικότερα σε σχέση με τη συμπατριώτισσα και άσπονδη ανταγωνίστρια Samsung. Άλλωστε, η εταιρεία κατέγραψε ετήσια αύξηση 39% στις πωλήσεις smartphones για το γ’ τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας πωλήσεις 16,8 εκατομμυρίων συσκευών. Ειδικότερα το LG G3 θεωρείται από πολλούς μία από τις καλύτερες Android συσκευές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons