Γρίπη των χοίρων, παγκόσμια πανδημία επισήμως

by Stefanos Kofopoulos • On 30-04-2009 • AT 1:39 am • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Current level of influenza pandemic alert raised from phase 4 to 5

Μπορεί το Google Flu Trends να καταγράφει την τάση σε αντίθεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που ξέρει κάτι παραπάνω ή τουλάχιστον έχει την ευθύνη για επίσημες ανακοινώσεις. Κυρίες και κύριοι, η γρίπη των χοίρων έχει φέρει τον πλανήτη Γη σε κατάσταση πανδημίας με βαθμό 5. Επίσης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιγράφει την κατάσταση ως εξής:

Phase 5 is characterized by human-to-human spread of the virus into at least two countries in one WHO region. While most countries will not be affected at this stage, the declaration of Phase 5 is a strong signal that a pandemic is imminent and that the time to finalize the organization, communication, and implementation of the planned mitigation measures is short.

Συγκεκριμένα, οι λόγοι που οδήγησαν στην αλλαγή του επιπέδου κινδύνου από 4 σε 5 εξηγούνται στο Current level of influenza pandemic alert raised from phase 4 to 5 από τον Dr Margaret Chan, WHO‘s Director-General. Σε αυτή την φάση είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για καλύτερη παρακολούθηση, έγκαιρο εντοπισμό και θεραπεία ασθενών με τον ιό.

[Thanks philos]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πριν γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για τον ιό πχ τι Case Fatality Rate εχει , θα ήταν πολύ καλό αν όλοι διατηρούνται κάποιo perspective-κάθε χρόνο η κανονικη γρίπη σκοτώνει έως και 500.000 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο . Ναι, αυτού ο ιος μπορεί να είναι χειρότερο, όμως ζουμε σε μια εποχη πλέον που γνωρίζουμε πολυ περισσότερα για το πώς θα αποφευχθεί η μόλυνση και περισσότερα για το πώς να αντιμετωπίζουμε επιθετικά τις επιπλοκές της γρίπης (σε αντιθεση με τις πανδημιες των 1918 και 1968 δηλαδη). Ο πανικός που δημιουργείται από τα μέσα ενημέρωσης δεν πρόκειται να βοηθήσει.

    • Πολύ σωστά και ακριβώς το ίδιο αναφέρεται στην επιστολή του τύπου από το WHO. Λέει ότι είμαστε προετοιμασμένοι καλύτερα από ποτέ!

  2. είχαμε και πέρυσι ιο των χοίρων; Για του χρόνου πάντως έχουν στα σκαριά τον ιο της πάπιας! Η βιομηχανία των φαρμάκων είναι πιο σάπια και από αυτή των όπλων…

    Δημιουργούν ιούς στα εργαστήρια τους βγάζουν έξω μετά ενώ έχουν ήδη το αντίδοτο και πλουτίζουν…φυσικά, πάνω από το πτώμα μας τι καλά :)

    • Δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αυτό γιατί η μαμά φύση έχει φροντίζει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται ανάλογα. Δεν έχεις δει παραλλαγές των ιών που ευθύνονται για το κρυολόγημα πχ; Απλά αυτοί δεν σκοτώνουν.

Top

Show Buttons
Hide Buttons