Οι ISP στην Σουηδία αγαπάνε τα torrents

by Stefanos Kofopoulos • On 30-04-2009 • AT 2:56 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

transmission torrent

Τα πράγματα είναι πολύ απλά στην Σουηδία, ιδιαίτερα σε επίπεδο ISPs. Τρεις μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών internet αποφάσισαν να διαγράψουν στοιχεία που αφορούν την κίνηση των πελατών τους. Με τον αναβρασμό που υπάρχει στην Σουηδία αυτή την περίοδο εξαιτίας της καταδίκης των ιδρυτικών μελών του The Pirate Bay αλλά και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας που προσπαθεί να επιβάλει η Σουηδική κυβέρνηση, η κίνηση της Tele2 και των άλλων δύο εταιρειών ρίχνει λάδι στην φωτιά αλλά προστατεύει τους καταναλωτές.

Η διαγραφή των δεδομένων με στοιχεία σχετικά με το traffic των χρηστών είναι νόμιμη σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό νόμο αλλά έρχεται σε ακατάλληλη χρονική στιγμή. Μετά το τέλος της δίκης του The Pirate Bay, οι εταιρείες θέλουν να έχουν στοιχεία για αυτούς που διακινούν υλικό υπό την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων για να τα χρησιμοποιήσουν παράλληλα με το δικαστικό προηγούμενο.

Στην Σουηδία, η διατήρηση καταλόγου (index) με στοιχεία για το που βρίσκονται αρχεία που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, είναι νόμιμο. Σε αυτό το λεπτό σημείο στηρίζεται η λειτουργία του The Pirate Bay που δείχνει που είναι τα αρχεία (torrents) αλλά δεν τα φιλοξενεί. Εν αναμονή των εξελίξεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπάμε Swedish ISP providers!

Top

Show Buttons
Hide Buttons