Η Sun ετοιμάζει Java Micro Edition για το iPhone

by Stefanos Kofopoulos • On 09-03-2008 • AT 12:59 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

iphone java

Ο ήλιος κάτω από την μηλιά θα πέσει, για να παραφράσω την γνωστή παροιμία και να τρέξω γρήγορα να κρυφτώ πίσω από το Stanford University Network. Η Sun εξέφρασε δημόσια την πρόθεση δηημιουργίας Java Micro Edition για το iPhone με την ευκαιρία ανακοίνωσης του iPhone SDK. Το JVM (Java Virtual Machine) θα είναι διαθέσιμο μέσα από το Apple AppStore κάποια στιγμή τον Ιούνιο και αναμένεται να δώσει ERP και CRM δυνατότητες στο iPhone, σύμφωνα με τον Eric Klein, vice president of Java marketing.

Να θυμήσω ότι το iPhone θα υποστηρίζει πολύ σύντομα Microsoft Exchange ActiveSync κάτι που μαζί με τα όσα λέει ο κύριος Eric Klein είναι πλέον όσες καλές δικαιολογίες χρειάζεται μια εταιρία για να δώσει iPhone στους εργαζόμενους της. Ίσως τα GB μνήμης και η κάμερα να είναι θέμα αλλά ο καιρός θα δείξει.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καιρός ήτανε. Άλλωστε για τι portability να μιλάμε όταν η Java δεν υπάρχει για iPhone;
    (Sun δεν σημαίνει πια Stanford University Network αλλά καλό το αρχικό λογοπαίγνιο).

  2. Εγώ πιστεύω ότι όπως και το Flash, έτσι και η Java στο iPhone δεν έχει πολύ νόημα. Το iPhone έχει ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο παρουσίασης και αλληλεπίδρασης με τον χρήστη από τις υπόλοιπες πλατφόρμες (Mobile Windows, Symbian κλπ). Δεν νομίζω ότι μπορείς να φτιάξεις μία εφαρμογή για το ένα και να την μεταφέρεις στο άλλο. Στο μεν iPhone δουλεύουν τα μεγαλύτερα κουμπιά, τα gestures και το multitouch, στα δε υπόλοιπα μία μικρογραφία του κλασσικού μοντέλου παράθυρα-μικρά κουμπιά-single touch input. Πως γίνεται το ένα μοντέλο να μεταφερθεί στο άλλο χωρίς σχεδόν πλήρες ξαναγράψιμο του UI και επανασχεδίαση της λογικής του προγράμματος;

Top

Show Buttons
Hide Buttons