Στρατιωτικοί δορυφόροι από την SpaceX

by Nikos Kaimakamis • On 27-05-2015 • AT 1:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

spacex_falcon_9

H SpaceX αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους Falcon 9 για την εκτόξευση στρατιωτικών και κατασκοπευτικών δορυφόρων.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έδωσε την απαραίτητη πιστοποίηση στην SpaceX προκειμένου να γίνει χρήση του πυραύλου φορέα Falcon για την εκτόξευση και τοποθέτηση στρατιωτικών και κατασκοπευτικών δορυφόρων σε τροχιά. Για τον Elon Musk και την SpaceX, η προσπάθεια για να ληφθεί η εν λόγω πιστοποίηση των ΗΠΑ, κόστισε περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια και έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια. Αργότερα και για τους μεγαλύτερους δορυφόρους θα γίνει χρήση του Falcon Heavy, ενός πυραύλου φορέα… βαρέων βαρών.

Μέχρι σήμερα, οι εκτοξεύσεις στρατιωτικών και κατασκοπευτικών δορυφόρων ήταν μονοπώλιο από το 2006 και αποτελούσε έργο της κοινοπραξίας της Lockheed Martin και της Boeing. Η SpaceX, από την μεριά της, έχει ήδη κερδίσει διαγωνισμούς για την μεταφορά φορτίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επομένως η νέα ανάληψη έργου εμπλουτίζει το portfolio των διαστημικών υπηρεσιών που προσφέρει.

Οι μεταφορές διαστημικού φορτίου γινόταν μέχρι τώρα με τον πύραυλο Atlas 5, ο οποίος έχει ρωσικούς κινητήρες, ενώ από το 2019 και μετά θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ για την χρήση ρωσικών κινητήρων για την μεταφορά στο διάστημα φορτίων που έχουν εθνικό ενδιαφέρον και στρατηγική σημασία, όπως είναι οι στρατιωτικοί και κατασκοπευτικοί δορυφόροι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons