Στον αστερισμό των τηλεοράσεων 8K

by Nikos Kaimakamis • On 08-01-2016 • AT 2:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

LG-UH9800

Ενώ ο κόσμος της τεχνολογίας ακόμα προσαρμόζεται στις ανάγκες της ανάλυσης 4K, στο πλαίσιο του CES 2016 εμφανίστηκαν οι πρώτες τηλεοράσεις 8K.

H LG παρουσίασε στο φετινό Consumer Electronics Show στο Las Vegas την πρώτη τηλεόραση τεχνολογίας OLED, με διαγώνιο οθόνης στις 98 ίντσες και ανάλυση 8K. Οι εικόνες που εμφανίζονται σε αυτή την ανάλυση είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές, καθώς η ποιότητα της εικόνας καταφέρνει να ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες της ανάλυσης 4K που εντυπωσιάζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως πολύ σωστά τονίζει το Wired, η ανάλυση Full HD έχει 2 Megapixel σε κάθε καρέ της εικόνας, ενώ στην ανάλυση 4Κ υπάρχουν 8 Megapixel σε κάθε καρέ. Η ανάλυση 8K εκτοξεύει σε δυσθεώρητα ύψη την ποιότητα της εικόνας, αφού υποστηρίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 32 Megapixel σε κάθε καρέ της εικόνας.

Το αποτέλεσμα είναι εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης, με εξαιρετικά ζωντανά χρώματα που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής που παίρνουν ζωή και κινούνται. Σε πολύ μεγάλα πάνελ οθονών η διαφορά μεταξύ του 4K και του 8K είναι παραπάνω από εμφανής. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, παρόλο που η LG παρουσίασε μοντέλα που υποστηρίζουν τις υψηλές αυτές αναλύσεις, η τεχνολογία 8K βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα και θα αργήσει λίγο μέχρι να γίνει κοινός τόπος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons