Στον απόηχο της απόφασης παύσης λειτουργίας του Vine

by Nikos Kaimakamis • On 31-10-2016 • AT 1:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

CHIANGMAI,THAILAND - APRIL 26, 2015: Vine is a short-form video

To Twitter αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία της πλατφόρμας δημιουργίας σύντομων βίντεο Vine για περιορισμό του κόστους. 

Το Vine είχε παρουσιαστεί με αρκετά μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά το Twitter, στο οποίο ανήκει το Vine, αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη της online υπηρεσίας δημιουργίας και προβολής σύντομων βίντεο. Το Twitter, παρόλα αυτά, στη σχετική ανακοίνωσή του, τόνισε ότι το website του Vine θα παραμείνει ενεργό, για να μπορεί κανείς να παρακολουθεί τα όσα βίντεο έχουν ανέβει εκεί.

Ο βασικότερος λόγος για την πτώση του Vine δεν είναι μόνο η προσπάθεια του Twitter να κάνει περικοπή κόστους στις επιμέρους υπηρεσίες του, αλλά και το μειωμένο ενδιαφέρον των χρηστών του Vine, οι οποίοι δεν έβλεπαν την υπηρεσία αυτή να εξελίσσεται, με αποτέλεσμα να την εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο. Το Twitter είχε εξαγοράσει το Vine το 2013, προτού να κάνει αυτό το επίσημο λανσάρισμά του ως ανεξάρτητη υπηρεσία. Σύμφωνα με το Forbes, περίπου 50 άτομα από το εργατικό δυναμικό του Twitter απασχολούνται στο Vine.

Σύμφωνα με το Mashable, το τέλος του Vine προκάλεσε αρκετές αρνητικές αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, καθώς, για αρκετούς χρήστες του, όπως ο κινηματογραφιστής Jason Nash, το Vine ήταν μία μορφή τέχνης. Πολλοί από τους τακτικούς χρήστες του Vine με σεβαστό αριθμό followers δηλώνουν έτοιμοι να στραφούν σε άλλες πλατφόρμες, όπως το YouTube.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons