Στο εσωτερικό των καψουλών της Blue Origin και της Boeing

by Nikos Kaimakamis • On 16-04-2017 • AT 12:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το New Atlas είχε την ευκαιρία να μπει στο εσωτερικό των διαστημοπλοίων της Blue Origin και του Boeing Starliner. 

Στο πλαίσιο του Space Symposium που έλαβε χώρα στο Colorado Springs, παρουσιάστηκαν ομοιώματα του εσωτερικού των διαστημοπλοίων Blue Origins και Boeing Starliner που θα αποτελέσουν τις κάψουλες μεταφοράς ανθρώπων στις μελλοντικές διαστημικές αποστολές της ανθρωπότητας. Η κάψουλα της Blue Origins θα ταξιδεύει πάνω σε έναν πύραυλο New Shepard, σε μια προσπάθεια να μεταφερθούν επιβάτες σε ύψος 100 χιλιομέτρων πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης.

Για 2,5 λεπτά οι επιβάτες θα ταξιδεύουν δεχόμενοι πίεση 3g, ή αλλιώς τρεις φορές την επιτάχυνση της βαρύτητας, ενώ θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα για τέσσερα λεπτά περίπου. Το υπόλοιπο της διαδρομής είναι η επιστροφή στη Γη, η οποία ενδέχεται να τους επιβαρύνει με πιέσεις έως και 5 g.

To Boeing Starliner δεν αποσκοπεί μόνο σε τουριστική χρήση, αλλά φιλοδοξεί να χρησιμοποιηθεί και για σκοπούς μεταφοράς αστροναυτών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η κάψουλα θα μπορεί να φιλοξενήσει 7 άτομα για τουριστικούς σκοπούς και 4 άτομα για διαστημικές αποστολές. Η κάψουλα αυτή θα ταξιδεύει με έναν πύραυλο Atlas V και θα ξεκινήσει να δοκιμάζεται από τις αρχές του επόμενου έτους τόσο σε επανδρωμένες όσο και μη επανδρωμένες πτήσεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons