Στις 12 Νοεμβρίου έρχεται η νέα εμπειρία Xbox One

by George Polyzos • On 09-11-2015 • AT 1:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Bonnie Ross

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, στις 12 Νοεμβρίου έρχεται η πιο γρήγορη και πιο social Xbox εμπειρία σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αναπαραγωγής τίτλων του Xbox 360 στο Xbox One.

Παράλληλα, η εταιρεία υπόσχεται ότι η ενημέρωση του Xbox One θα έρθει σε συνδυασμό με «το πιο κορυφαίο lineup παιχνιδιών στην ιστορία του Xbox, κάνοντας τις φετινές γιορτές αξέχαστες για τους gamers».

Όταν κυκλοφορήσει η ενημέρωση αυτή, το πρώτο πράγμα που θα δουν οι χρήστες είναι ένα επανασχεδιασμένο Home. Ο νέος σχεδιασμός θα φανεί πολύ οικείος, ωστόσο έχουν γίνει κάποιες σημαντικές προσαρμογές, πηγή έμπνευσης των οποίων ήταν το feedback των fans.

Τα πιο πρόσφατα χρησιμοποιημένα αντικείμενα θα παραμείνουν μπροστά και στο κέντρο του dashboard, έχει όμως προστεθεί η δυνατότητα να γίνεται scroll κάθετα. Έτσι, θα μπορεί να γίνει scroll down ώστε να βλέπει ο χρήστης τη λίστα των πιο πρόσφατων παιχνιδιών που έχει παίξει και εφαρμογών που έχει χρησιμοποιήσει.

Παράλληλα, κάθε τίτλος θα έχει κάποια στοιχεία τα οποία θα επιτρέπουν την προβολή μηνυμάτων απευθείας από τον developer, να μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί ποιοι φίλοι του παίζουν παιχνίδια και να μοιράζεται τα πιο πρόσφατα αποσπάσματα και screenshots του παιχνιδιού.

Τα Pins αποτελούν αγαπημένο χαρακτηριστικό των fans για να σώζουν τα παιχνίδια και τις εφαρμογές στις οποίες θέλουν να έχουν γρήγορη πρόσβαση. Στην νέα εμπειρία Xbox One, τα Pins εμπεριέχονται στο νέο Home στο κάτω μέρος της οθόνης. Ο χρήστης θα μπορεί να κάνει scroll down ή να πατήσει τη δεξιά σκανδάλη στο χειριστήριό του για να πάει κατευθείαν στα Pins του. Επίσης, μπορεί να πάει κατευθείαν στις επιλογές του από τα Pins, για να δει όλα τα παιχνίδια και τις εφαρμογές, τραβώντας τη δεξιά σκανδάλη και μετά πατώντας Α.

Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό που έχει προστεθεί και θα βρίσκεται στο Home είναι το νέο tips tile, το οποίο θα βρίσκεται στη δεξιά γωνία του Home. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα δίνει tips για το πώς να χρησιμοποιήσετε και να αξιοποιήσετε την νέα Xbox One εμπειρία. Για παράδειγμα εάν κάνετε scroll down στα Pins συχνά αλλά δεν έχετε χρησιμοποιήσει το σωστό shortcut για να έχετε πρόσβαση σε αυτές γρηγορότερα, το tile αυτό θα σας προτείνει να το δοκιμάσετε.

Xbox_One_Console_Set

Ο οδηγός Xbox 360 ήταν ένα από τα παλαιότερα αγαπημένα χαρακτηριστικά των fans οπότε δημιουργήθηκε εκ νέου για το Xbox One, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες να έχουν όλα όσα χρειάζονται καθώς παίζουν, εύκολα και γρήγορα. Ο νέος οδηγός συμβάλλει στην μέχρι και 50% πιο γρήγορη εξέλιξη διάφορων σεναρίων.

Για να έχετε πρόσβαση στον νέο οδηγό, μπορείτε να πατήσετε αριστερά από την οθόνη έναρξης με το d-pad ή με το αριστερό thumbstick για να το μετακινήσετε προς τα πάνω ως overlay. Μπορείτε επίσης να έχετε εύκολη πρόσβαση στον οδηγό κατά την διάρκεια που παίζετε ένα παιχνίδι με ένα διπλό χτύπημα στο κουμπί του Xbox στο χειριστήριο σας. Ο οδηγός θα «κατέβει» αυτόματα ως overlay στη δεξιά μεριά της οθόνης σας και δεν διακόψει το παιχνίδι σας.

Ο οδηγός σας προσφέρει άμεση πρόσβαση σε διάφορα σημαντικά πράγματα όπως:
1. Προφίλ: Μπορείτε να προσθέτετε και να διαχειρίζεστε προφίλ στην κονσόλα σας, να εναλλάσσετε χρήστες, να βλέπετε το προφίλ σας και τα achievements σας εδώ.
2. Φίλοι: Μπορείτε εύκολα να δείτε ποιοι φίλοι σας είναι online, να δείτε τα παιχνίδια που παίζουν, και να τους προσκαλέσετε στο να συμμετάσχουν στο παιχνίδι σας. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ενότητα του οδηγού που ανοίγει στην αρχή. Στο παιχνίδι, θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε τους φίλους σας μέχρι και δέκα φορές γρηγορότερα.
3. Party: Μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε ένα Party, στο οποίο πλέον μπορούν να συμμετάσχουν 12 ενεργοί χρήστες, κάνοντας το τρεις φορές πιο γρήγορο να το ξεκινήσει κανείς και έξι φορές πιο γρήγορο να συμμετάσχει κάποιος σε ένα party καθώς παίζει σε ένα παιχνίδι.
4. Μηνύματα: Εύκολη πρόσβαση σε όλα σας τα μηνύματα και πρόσβαση σε group text chats, το οποίο αποτελεί καινούργιο χαρακτηριστικό που προσθέτουμε στις 12 Νοεμβρίου.
5. Ειδοποιήσεις: Οι ειδοποιήσεις σας θα συμπεριλαμβάνονται και αυτές στον οδηγό ενώ έχουμε πραγματοποιήσει βελτιώσεις ώστε να μπορείτε να ταξινομήσετε τις ειδοποιήσεις σας μαζί με βάση το είδος τους, διαχωρίζοντας έτσι τις social ειδοποιήσεις από τις ειδοποιήσεις που σχετίζονται με παιχνίδια από τους developers.
6. Ρυθμίσεις: ‘Έχουμε επανασχεδιάσει τις ρυθμίσεις με βάση το feedback, καθιστώντας έτσι πιο εύκολη την πρόσβαση στο πιο πολυχρησιμοποιημένα αντικείμενα.
7. Snap: Κάνετε εύκολα snap μια εφαρμογή, όπως τα achievements, από τον οδηγό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons