Στην τελική ευθεία το Orion της NASA

by Nikos Kaimakamis • On 10-10-2014 • AT 10:26 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

orion

H NASA εργάζεται πυρετωδώς για την προετοιμασία της πρώτης εκτόξευσης του Orion, του διαστημοπλοίου νέας γενιάς, με την πρώτη δοκιμή να είναι προγραμματισμένη για τις 4 Δεκεμβρίου.

Η εκτόξευση θα γίνει πάνω σε έναν πύραυλο βαρέως φορτίου Delta IV. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Orion είναι το πρώτο διαστημικό όχημα που θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει επανδρωμένες αποστολές πέρα από την χαμηλή τροχιά της Γης μετά την εποχή των αποστολών του Apollo.

Πρόκειται για ένα νέο ορόσημο στην εξερεύνηση του Διαστήματος, ενώ η NASA πρεσβεύει ότι το Orion είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα διαστημικά οχήματα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Η συναρμολόγηση του Orion έχει ολοκληρωθεί και όλα είναι έτοιμα στο Ακρωτήριο Canaveral από όπου και θα γίνει η εκτόξευση. Ο πύραυλος θα βγάλει το Orion από την τροχιά του πλανήτη, μόνο και μόνο για να δοκιμαστεί η αντοχή του στην επιστροφή στην ατμόσφαιρά μας μετά από 4 ώρες και 25 λεπτά.

Το Orion θα κάνει μία προσομοίωση της επιστροφής μίας επανδρωμένης αποστολής από άλλους πλανήτες πίσω στην ατμόσφαιρα και τελικά στην Γη. Ο σκοπός είναι να δοκιμαστούν όλα τα συστήματα και να καθοριστεί ότι όλα δουλεύουν φυσιολογικά. Το σκάφος θα το συλλέξουν τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και θα χρησιμοποιηθεί και για άλλες δοκιμαστικές αποστολές.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons