Στην κορυφή το Android με μερίδιο 84%

by George Polyzos • On 03-11-2014 • AT 3:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Android-One-group-UI

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Strategy Analytics, το λειτουργικό σύστημα Android παραμένει και για το γ’ τρίμηνο του έτους στην κορυφή με μερίδιο αγοράς 84%.

Η επίδοση αυτή είναι μειωμένη κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όπου το Android βρισκόταν στην κορυφή με μερίδιο αγοράς της τάξης του 85%. Αναλύοντας τα δεδομένα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Strategy Analytics, Neil Mawston, απέδωσε την εντυπωσιακή άνοδο του Android στην «κατάρρευση» των πωλήσεων iPhone από το προηγούμενο τρίμηνο.

Αντίθετα, εκτιμά ότι με το λανσάρισμα των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, το λειτουργικό σύστημα της Apple θα μπορέσει να επανέλθει. Για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η Apple διατηρούσε μερίδιο αγοράς 12%, ακολουθούμενη από τη Microsoft με το WindowsPhone (3%) και την BlackBerry (1%).

Από τα ενδιαφέροντα της έρευνας είναι και το γεγονός ότι η Google έχει αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο επί του λειτουργικού της συστήματος, αφού το 37% των συσκευών Android διέθεταν «forked» έκδοση του λειτουργικού, χωρίς τις υπηρεσίες της Google. Αυτού του είδους οι συσκευές ήταν λιγότερες κατά 2% σε σχέση με το β’ τρίμηνο κάτι που σημαίνει περισσότερα έσοδα για τη Google.

Σε ότι αφορά την παράμετρο των κατασκευαστών, η Samsung παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android smartphones, αλλά με σημαντικά μειωμένο μερίδιο αγοράς (25% έναντι 35% του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου). Αιτία της πτώσης της Samsung είναι η κινεζική Xiaomi η οποία συνεχίζει να πουλά τηλέφωνα πολύ πιο κοντά στο πραγματικό τους κόστος.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons