Στην κινεζική «μαύρη λίστα» τα προϊόντα της Apple

by George Polyzos • On 06-08-2014 • AT 3:09 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

 

apple tablet

Η Κίνα αποφάσισε να σταματήσει την προμήθεια προϊόντων της Apple για χρήση σε κρατικές υπηρεσίες. Στη «μαύρη λίστα» περιλαμβάνονται προϊόντα όπως τα iPad και οι φορητοί υπολογιστές MacBook.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η κινεζική κυβέρνηση έδωσε σχετικές οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προμηθειών υλικού, να μην συμπεριλαμβάνουν στις λίστες τους σταθερούς υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές και ταμπλέτες της αμερικανικής εταιρείας. Η απόφαση πάρθηκε για «λόγους ασφαλείας».

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν οι κινεζικές αρχές δημιούργησαν μία μαύρη λίστα που περιλαμβάνει πολλές δυτικές εταιρείες τεχνολογίας, με την αιτιολογία ότι μέσω αυτών των εταιρειών διενεργείται ηλεκτρονική κατασκοπεία από την αμερικανική κυβέρνηση.

Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται ακόμη εταιρείες όπως η IBM, η Google, η Kaspersky, η Symantec και φυσικά η Microsoft, της οποίας επίσης το λειτουργικό σύστημα Windows 8 δεν περιλαμβάνεται στις επιλογές του κινεζικού δημοσίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τελευταία κίνηση εναντίον της Apple έρχεται να επισφραγίσει την απόφαση να μην επιτραπεί να αποκτήσουν «τεχνολογική επιρροή» στην Κίνα. Ωστόσο, υπάρχει και ο καθαρά οικονομικός παράγοντας αφού η Κίνα αποτελεί την μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του πλανήτη και συγχρόνως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons