Τα νέα wow γραφεία της Apple, το σχέδιο του Steve Jobs και παιδικές αναμνήσεις

by Stefanos Kofopoulos • On 08-06-2011 • AT 10:01 am • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Τα νέα wow γραφεία της Apple, το σχέδιο του Steve Jobs και παιδικές αναμνήσεις

Η Apple μεγαλώνει και επεκτείνεται με απίστευτο ρυθμό, για αυτό χρειάζεται νέα γραφεία. Ο Steve Jobs παρουσιάζει ακριβώς αυτή την ανάγκη, το σχέδιο και την λύση που θα δώσει η Apple στην δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για περίπου 12.000 εργαζομένους ώστε να μείνει η εταιρεία στο Cupertino. Η έκταση που αγόρασε η Apple είναι απίστευτα μεγάλη σε σύγκριση με τις σημερινές εγκαταστάσεις αλλά πιο απίστευτο θα είναι το οικοδόμημα που θα χτίσουν εκεί. Ένα τεράστιο δαχτυλίδι τεσσάρων ορόφων περιτριγυρισμένο από γυαλί και πράσινο. Πρέπει να δείτε το βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς τι έχει στο μυαλό του ο Steve Jobs.

Ο νέος χώρος έχει συναισθηματική αξία για τον iCEO γιατί αποτελεί μέρος της παλιάς HP, με τον Hewlett να έχει παίξει σημαντικό μέρος στην παιδική ηλικία του Jobs. Είναι επιπλέον ένας καλό τρόπος να πει η Apple στο δημοτικό συμβούλιο του Cupertino ότι θέλει όχι μόνο να παραμείνει στην πόλη αλλά και να μεγαλώσει τις εγκαταστάσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει επιπλέον θέσεις εργασίας, επιπλέον φόρους και χρήματα που θα πηγαίνουν στο Cupertino. Με την σειρά του το Cupertino κάτι θα δώσει πίσω στην Apple, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Φοροαπαλλαγές και λοιπές ευκολίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο ώστε και τα δύο μέρη να βγαίνουν κερδισμένα και ο πλούτος να παραμένει στην περιοχή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ουδέν σχόλιο!

 2. Tο ζιβαγκο παντα πρωτο

 3. Αυτή η εταιρία μοιάζει όλο και περισσότερο βγαλμένη απο τις σελίδες βιβλίου επιστημονικής φαντασίας.

  • Αυτό που καταλαβαίνω όσο διαβάζω το In the Plex για το Google και ό,τι βρίσκω για άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, είναι ότι διατηρούν με κάθε τρόπο και θυσία το όραμα των ιδρυτών τους, την κουλτούρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Apple θα χτίσει τα νέα της γραφεία με τον τρόπο που η Apple σχεδιάζει και δημιουργία προϊόντα. Δεν το κάνουν γιατί είναι cool (δες την αντίδραση του Jobs όταν του λέει ο τύπος στην έδρα για τον κόσμο που τον χειροκροτεί) αλλά γιατί έτσι πιστεύουν ότι είναι το σωστό, έτσι πιστεύουν ότι δίνουν λύση στα προβλήματα τους, έτσι ενώνουν τεχνολογία και τέχνη μαζί.

   • Πολύ σωστά! Αύτες οι εταιρίες αποθεώνουν τις αρχές του ομπτζεκτιβισμού. Έχουμε να δούμε πολλά ενδιαφέροντα σε αυτόν τον αιώνα (ότι προλάβουμε τελοσπάντων!)

 4. Η TV100 του Cupertino!

 5. Τα σχόλια της συμβούλου “ελληνοφέρναν” ή με φάνηκε….;τι θα κερδίσουμε λέει? Κανένα δωρεάν hotspot κανένα δωρεάν ipad…..χαχααχα…..Απάντηση του jobs…Νόμιζα ότι εμείς πληρώνουμε φόρους για να τα κάνετε εσείς….χαχαχαχαχα

 6. Σαν μια οποιαδήποτε δική μας πολή!

 7. ..τα δίνει όλα – την έμπνευσή του και το πνεύμα του – για την εταιρία που δημιούργησε. Πιο καταβεβλημένος από την κακιά αρρώστια, παρ’ όλα αυτά θέλει να αφήσει την σφραγίδα του για πάντα στην apple και καλά κάνει. Τα σέβη μου λοιπόν, στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία με το iphone, και το ipad!
  Είμαι σίγουρος πως έχει δώσει και τις οδηγίες για την διάδοχη κατάσταση μετά απ’ αυτόν..

 8. Αστα, σε πιανει κατάθλιψη βλέποντας πόσο πίσω έχουμε μείνει. Κυρίως από άποψη νοοτροπίας και καλλιέργειας του μέσου πολίτη. Και παλιότερα δικαιολογούμασταν οτί εμείς ζούμε σε φτωχή χώρα, αυτοί ειναι πλούσιοι. Μετά από δύο δεκαετίες παχιων αγελάδων δεν άλλαξε πάλι τίποτα σε αυτή την χώρα να πάρει η ευχή…

 9. Άνθρωποι σαν τον Steve Jobs θα έπρεπε να κυβερνάνε!

 10. Αλλαξε τις ζωες μας τοσο πολυ …οπου και αν ημουν μπορουσα να λαβω μειλ με τα αγαπημενα μου προσωπα και να μπω νετ για την εργασια μου απιστευτο το iphone…. και παροτι υπαρχουν τρελα κινητα αποδειχθει οτι το κλειστο λογισμικο ακομα μια φορα εχει λογους να ειναι ετσι …

Top

Show Buttons
Hide Buttons