Ο Steve Jobs αποχωρεί ξανά από την Apple για λόγους υγείας

by Stefanos Kofopoulos • On 17-01-2011 • AT 4:54 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Ο Steve Jobs αποχωρεί ξανά από την Apple για λόγους υγείας

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Steve Jobs θα αποχωρήσει από τα καθημερινά καθήκοντα στην Apple ώστε να αφοσιωθεί στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο Jobs ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο της Apple να αποχωρήσει από την εταιρεία αλλά να παραμείνει CEO. Φυσικά, όλοι συμφώνησαν με το αίτημα αυτό:

At my request, the board of directors has granted me a medical leave of absence so I can focus on my health. I will continue as CEO and be involved in major strategic decisions for the company

Για ακόμα μια φορά, τα καθημερινά καθήκοντα του CEO θα αναλάβει ο Tim Cook μετά από αίτημα του ίδιου του Steve Jobs.

I have asked Tim Cook to be responsible for all of Apple’s day to day operations

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Steve Jobs αποχωρεί από την Apple για να εστιάσει στα προβλήματα υγεία που αντιμετωπίζει μετά την εύρεση όγκο στο πάγκρεας του. Προς το τέλος του 2008 και μέχρι περίπου τα μέσα του 2009 ο Steve Jobs είχε αποσυρθεί από την Apple και τότε όπως και τώρα τα καθήκοντα του είχε αναλάβει ο Tim Cook σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στην τιμή της μετοχής. Ο Jobs επέστρεψε υγιής αλλά αισθητά πιο αδύνατος, κατάφερε όμως να οδηγήσει την Apple σε κέρδη ρεκόρ και να παρουσιάσει το iPad.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι κρίμα για τον οποιονδήποτε άνθρωπο που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα υγείας, είτε τον λένε Steve Jobs είτε Τρεχαγυρευόπουλο… Καλή ανάρρωση λοιπόν.

    • Ναι, είναι κρίμα ειδικά για κάποιον που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην τεχνολογία και στον τρόπο που ζούμε και αλληλεπιδρούμε αυτή σήμερα. Είναι μερικά πράγματα που ακόμα και ο Steve Jobs δεν μπορεί να αντιμετωπίσει

  2. Έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα του είναι στι ήπαρ και όχι στο πάγκρεας.
    Εξαλλου από όσο είμαι σε θεση να γνωρίζω, αντίστοιχο πρόβλημα στπ πάγκρεας έχει απογοητευτικό προσδόκιμο …

    Όπως και να χει, κρίμα και μακάρι να τον ξαναδούμε σύντομα στην ενεργό δράση.

Top

Show Buttons
Hide Buttons