Ο Steve Ballmer χαρακτηρίζεται ως ο χειρότερος CEO

by Stefanos Kofopoulos • On 15-05-2012 • AT 11:16 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Steve Ballmer χαρακτηρίζεται ως ο χειρότερος CEO

Ο Steve Ballmer, CEO της Microsoft, σύμφωνα με το Forbes χαρακτηρίζεται ως ο χειρότερος CEO που έχει υπάρξει ποτέ σε μεγάλη εισηγημένη στο χρηματιστήριο εταιρεία στην Αμερική. Ο Steve Ballmer στέκεται στην κορυφή της λίστας με τους χειρότερους CEO ενώ την λίστα συμπληρώνουν πρόσωπα που είχαν πάρει το τιμόνι εταιρειών όπως η Cisco, General Electric, Walmart και Sears.

To κυριότερο που του καταλογίζεται είναι η αργή απόκριση και αντίληψη της Microsoft σε τομείς που είχαν αρχίσει να αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, κυρίως ο τομέας των smartphones. Αν κοιτάξουμε στο κοντινό παρελθόν θα δούμε πως ο Ballmer δεν είχε φοβηθεί καθόλου την έλευση του iPhone, μάλιστα γελούσε και χλεύαζε την Apple για το iPhone σε οποιαδήποτε συνέντευξη. Επίσης μια μεγάλη άτυχη στιγμή θεωρείται η κυκλοφορία των Windows Vista με εκατομμύρια χρήστες να τα πολεμούν μέχρι θανάτου ενώ στην αντίπερα όχθη βρισκόταν το Mac OS X που κέρδιζε όλο και περισσότερο χαμένο έδαφος από την αποτυχία των Windows Vista αλλά και από την επιτυχία του iPhone.

Πλέον, φαίνεται πως η Microsoft αρχίζει να κερδίζει το χαμένο έδαφος στα smartphones μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Nokia αλλά και φυσικά με τα Windows Phone, ταυτόχρονα μπαίνει και στην αγορά των tablets με τα Windows 8. Μήπως όμως είναι πολύ αργά;

Για την ιστορία η μετοχή της Microsoft μόλις ανέλαβε ο Steve Ballmer ήταν στα $60, δύο χρόνια μετά είχε φτάσει μόλις τα $20 ενώ τώρα έχει ξεκινήσει την ανοδική της πορεία φτάνοντας στα $30 ανά μετοχή. Τέλος ας θυμηθούμε δύο από τις ιστορικές του στιγμές.

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Why is everyone named Steve insane? απο youtube

  2. Υπαρχουν και χειροτεροι πχ elop απο νοκια. Παλι καλα που στη νοκια τουλαχιστον τον αλλαξανε στη τελευταια συνελευση των μετόχων (ετσι ειχα μαθει δε ξερω κατα ποσο ισχυει).

    • o Elop παραμένει στο τιμόνι της Nokia ..

  3. Τρατζικ…

Top

Show Buttons
Hide Buttons