Τέλος εποχής για τον Steve Ballmer, η Microsoft ψάχνει νέο CEO

by Stefanos Kofopoulos • On 23-08-2013 • AT 5:36 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Τέλος εποχής για τον Steve Ballmer, η Microsoft ψάχνει νέο CEO

Η Microsoft αλλάζει CEO μετά την απόφαση του Steve Ballmer να παραιτηθεί και να ξεκινήσει τις διαδικασίες διαδοχής. Ο Ballmer θα παραμείνει CEO για τους επόμενους 12 μήνες μέχρι και να ολοκληρωθεί η μετάβαση.

Σύμφωνα με τον Steve Ballmer η στιγμή δεν είναι ποτέ κατάλληλη για μια τόσο μεγάλη αλλαγή αλλά κάποτε πρέπει να γίνει. Ο CEO της Microsoft δήλωσε: “There is never a perfect time for this type of transition, but now is the right time”.

Steve Ballmer και Bill Gates μαζι στην αναζητηση νεου CEO για την Microsoft

Η Microsoft βρίσκεται σε μια σημαντική καμπή της ιστορίας της. Η εταιρεία αλλάζει και μετατρέπεται σε κάτι νέο και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Microsoft προσφέροντας υπηρεσίες και hardware ταυτόχρονα. Τα Windows 8, Windows Phone 8 και τα Surface tablets είναι μόνο τα πρώτα δείγματα αυτή της νέας στρατηγικής που έχει ήδη χαραχθεί και εκτελείται.

Ο Steve Ballmer αναγνωρίζει ότι πρέπει να κάνει στην άκρη και να παραχωρήσει την θέση του. “We have embarked on a new strategy with a new organization and we have an amazing Senior Leadership Team” δήλωσε ο Ballmer προσθέτοντας “My original thoughts on timing would have had my retirement happen in the middle of our company’s transformation to a devices and services company. We need a CEO who will be here longer term for this new direction”.

Στην αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου και την μεταβατική περίοδο, μαζί με τον Steve Ballmer βρίσκεται και θα δουλεύει και ο Bill Gates, ο πρώην CEO και συνιδρυτής της Microsoft που παραχώρησε την θέση του CEO στον Steve Ballmer.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. και άργησαν μη πώ…

  • Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι φταίει ο Ballmer για την κατάσταση της Microsoft και όχι όλη η Microsoft με αρχηγό τον Ballmer. Δεν είναι εύκολο πράγμα μια τόσο μεγάλη αλλαγή στα δεδομένα μιας νέας εποχής.

 2. Για ποιά “κατάσταση της Microsoft” μιλάμε ακριβώς?…

  Μιλάμε για μία εταιρία με το δημοφιλέστερο και μοσχοπουλημένο λειτουργικό για desktops και Servers στον πλανήτη, με νέο λειτουργικό Windows Phone για smartphones που έχει πολύ ανοδική πορεία, με hardware (βλέπε Surface κτλ.) και γενικά μία παρουσία στο χώρο επι έτη με τεράστια επιτυχία…

  Ποιά “κατάσταση” είναι αυτή?…

  Φιλικά. :)

  • Φαίνεται ότι καθυστερεί σημαντικά στο κομμάτι mobile (smartphones, tablets, wearables) και δεν προλαβαίνει αρκετά γρήγορα να ενοποιήσει όλες τις υπηρεσίες για να πιάσει και αυτούς που αφήνουν το παραδοσιακό PC (εννοώ personal computer) και προτιμούν άλλες λύσεις όπως mobile devices και cloud services

Top

Show Buttons
Hide Buttons