Η Microsoft δεν θα αγοράσει την Nokia, λέει ο Stephen Elop

by Stefanos Kofopoulos • On 02-06-2011 • AT 12:16 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Microsoft δεν θα αγοράσει την Nokia, λέει ο Stephen Elop

Μία επαναλαμβανόμενη φήμη και μια διάψευση σε 24 μόλις ώρες δεν είναι ό,τι καλύτερο για την Nokia. Ο γνωστός σε όλους Eldar έχει πει ότι η Microsoft ενδιαφέρεται να αγοράσει το κομμάτι της Nokia που κατασκευάζει κινητά. Fast forward μερικές εβδομάδες και εχθές η ίδια φήμη βγήκε στην επιφάνεια ξανά μαζί με το ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την επιπλέον πληροφορία ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Προφανώς η πληροφορία μεταφέρθηκε παντού και όλο το internet ήξερε ότι Nokia και Microsoft βρίσκονται σε μυστικές συνομιλίες για την εξαγορά του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητών του πλανήτη.

Μια τέτοια κίνηση θα είχε απόλυτο νόημα άλλωστε, για την Microsoft και την Nokia. Το Redmond θα αποκτήσει πρόσβαση σε ένα σύστημα διανομής που καμία άλλη εταιρεία στον κόσμο δεν έχει ενώ παράλληλη θα διατηρήσει τον απόλυτο στις συσκευές που θα παράξει τόσο σε hardware όσο και software επίπεδο. Η Nokia και οι μέτοχοι θα απολαύσουν ένα μεγάλο σωρό μετρητών πάνω στο τραπέζι και θα δουν την εταιρεία να μεταμορφώνεται για άλλη μια φορά, όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν όταν η Nokia έφτιαχνε μπότες.

Δυστυχώς ή ευτυχώς στα σενάρια αυτά ήρθε να βάλει τέλος ο CEO της Nokia, Stephen Elop, λέγοντας ότι οι δύο εταιρείες δεν βρίσκονται σε συνομιλίες και η οποιαδήποτε είδηση για πιθανή εξαγορά της Nokia από την Microsoft είναι τουλάχιστον μη σοβαρή. Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου της Nokia που έκανε την χάρη να σχολιάσει μια φήμη αν και δεν το συνηθίζει.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ας μην ξεχνάμε ότι οι πληροφορίες του Eldar είναι τις περισσότερες φορές σωστές. Ήταν άλλωστε ο πρώτος που μίλησε για Windows Phone λειτουργικό σε Nokia hardware πολύ πριν ανακοινωθεί η οποιαδήποτε συμφωνία επίσημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ώπα ώπα … η Nokia έφτιαχνε μπότες !?!?!? θέλω link.

    • Εννοείτα, είναι η εταιρεία παράδειγμα που έχει αλλάξει για να παραμείνει ζωντανή και ισχυρή. Δες το ιστορικό από Wikipedia.

  2. Ας ελπίσουμε πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο λοιπόν.Νομίζω πως χρειαζόμαστε μια δυνατή ευρωπαική νόκια

Top

Show Buttons
Hide Buttons