Στασιμότητα στην αγορά των smartphones

by Nikos Kaimakamis • On 28-04-2016 • AT 8:42 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

smartphones

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι η αγορά smartphones έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο στασιμότητας. 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016, οι αποστολές smartphones σε όλο τον κόσμο έφτασαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει το Wired, τα 334,9 εκατομμύρια τεμάχια, αριθμός που πιστοποιεί για την IDC, μία αύξηση της τάξης του 0,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του περσινού έτους, εύρημα που πιστοποιεί τη στασιμότητα της εν λόγω αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το μικρότερο ποσοστό ανάπτυξης που έχει καταγραφεί ποτέ για την αγορά smartphones.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ακόμα και η πανίσχυρη Apple είδε τη στασιμότητα που παρατηρείται στην αγορά smartphones να αντανακλάται στα οικονομικά της αποτελέσματα. Ο βασικός λόγος για τη στασιμότητα στην αγορά είναι ότι όλοι όσοι θέλουν ένα smartphone, έχουν ήδη αποκτήσει τουλάχιστον ένα. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις οι συσκευές που έχουν στην κατοχή τους είναι τόσο καλές που υπερκαλύπτονται οι επικοινωνιακές τους ανάγκες και δεν θέλουν να αλλάξουν το μοντέλο τους.

Αυτή τη στιγμή, η Samsung έχει την πρωτοκαθεδρία στην αγορά με αποστολές 81,9 εκατομμυρίων συσκευών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους. Ακολουθούν σε αποστολές η Apple και η Huawei.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons