Φορτιστές κινητών 2.0

by Stefanos Kofopoulos • On 19-11-2008 • AT 8:41 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

no energy consumption charger chart

Σε μια κοινή προσπάθεια για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και ένα καλύτερο πλανήτη, LG, Motorola, Nokia, Samsung Electronics και Sony Ericsson συμφώνησαν σε ένα κοινό τρόπο κατηγοριοποίησης των φορτιστών για κινητά τηλέφωνα ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος. 5 αστεράκια (≤ 0.03W) κερδίσουν οι φορτιστές που καταναλώνου την ελάχιστην δυνατή ενέργεια όταν βρίσκονται στην πρίζα αλλά έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση. 0 αστεράκια (> 0.5W) παίρνουν οι φορτιστές που παρότι έχουν ολοκληρώσει την φόρτιση καταναλώνουν ρεύμα σαν τρελοί.

Σύμφωνα με τα στατιστικά και τα επίσημα λογάκια, αν οι κάτοχοι περισσότερων από 3 δις φορητών συσκευών σήμερα αγοράσουν και χρησιμοποιούν φορτιστές με 4 ή 5 αστεράκια η ενέργεια που μπορεί να εξοικονομηθεί αντιστοιχεί στην ενέργεια που παράγεται από 2 μεσαίου μεγέθους εργοστάσια παραγωγής ρεύματος.

Επίσημα οι εταιρείες έχουν τις ανάλογες σελίδες για ενημέρωση των καταναλωτών: LG – MotorolaNokiaSamsungSony Ericsson.

Κίνηση προς στην σωστή κατεύθυνση που πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα γιατί από μια γρήγορη ματιά στα sites των εταιρειών και των φορτιστών που έχω σπίτι, ο μέσος όρος σε αστεράκια φλερτάρει με το 3.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Να ρωτησω κι εγω κατι!Οταν μενει ο φορτιστης στην πριζα χωρις το τηλεφωνο συνδεδεμενο, παλι καταναλωνεται ρευμα ή οχι?

 2. Yiannis Alexopoulos , ακριβώς. Ακόμα και όταν έχει ολκληρωθεί η φόρτιση ή απλά έχεις τον φορτιστή στην πρίζα χωρίς να φορτίζει το κινητό, ο φορτιστής καταναλώνει ρεύμα. Αν βάλεις το αυτί σου δίπλα ίσως να ακούσεις ένα ζζζζ ή απλα να είναι ελάχιστα ζεστός. Αυτό το λίγο ή σε άλλες περιπτώσεις αρκετό ρεύμα είναι που θέλουν να γλιτώσουν οι εταιρείες και αρχίζουν να κατασκευάζουν φορτιστές με χαμηλή ή πολύ χαμηλή κατανάλωση ακόμα και όταν απλά είναι στην πρίζα.

 3. Μαλιστα.Δεν το ηξερα…Ξεκιναω απευθειας να βγαλω 2-3 που βλεπω μπροστα μου…!Thnx for the info Titana!!!

 4. Πως μπορουμε ομως να καταλαβουμε ποσα καταναλωνουν οι δικοι μας φορτιστες; Το λεει καπου στο manual της συσκευης;

 5. dj_vts, κάνε κλικ στο link για Nokia εκεί θα δεί ότι περιγράφουν Nokia charger model και από κάτω τα μοντέλα AC-3 AC-8 κλπ. Κοιτάς τον φορτιστή και κάπου θα βρεις πάνω στον φορτιστή κάποια αχνά γράμματα και το μοντέλο.

  Προσοχή, μιλάμε για την κατανάλωση ρεύματος που έχει όταν είναι στην πρίζα αλλά δεν φορτίζει καμία συσκευή.

 6. Στα ΒlackBerry τι παίζει;

 7. SolitaryX88, Η RIM δεν είναι μέλος αυτή της συμμαχίας..

 8. Πολυ καλα με την κατανάωση ενέργειας αλλά δεν βλεπουμε βήματα για την ακτινοβολία που μετριεται με SAR…

 9. Εγώ βρήκα φορτιστή για όλα τα κινητά και έχω ηρεμήσει από το χαμό αφού υπάρχουν 5 κινητά σπίτι
  http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=18_136&products_id=1054

Top

Show Buttons
Hide Buttons