Σταματά η κυκλοφορία του πρώτου Kinect

by Nikos Kaimakamis • On 31-12-2014 • AT 1:33 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

kinect v1

Το 2015 είναι η χρονιά που θα σημάνει το τέλος της κυκλοφορίας του πρώτου αισθητήρα Kinect της Microsoft, ο οποίος πωλούνταν και χωριστά από την κονσόλα Xbox 360.

H Microsoft αποφάσισε να θέσει τέλος στην γραμμή παραγωγής του αισθητήρα Kinect, τέσσερα χρόνια μετά από την πρώτη του παρουσίαση, όχι γιατί δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπορική κίνηση, αλλά γιατί πλέον, η νέα κονσόλα Xbox One έχει τον αισθητήρα δεύτερης γενιάς στον βασικό της εξοπλισμό. Βέβαια, όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αυτή, έχουν τη δυνατότητα αγοράς μία φθηνότερης έκδοσης του Xbox One χωρίς τον αισθητήρα, αλλά δεν θα μπορέσουν να τον βρουν ως ξεχωριστό αξεσουάρ στην αγορά.

Το πρώτο Kinect είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς άνοιξε την πόρτα στο gaming χωρίς χειριστήριο, ενώ έκανε μαζική μία τεχνολογία που μέχρι τη στιγμή της κυκλοφορίας του αποτελούσε στοιχείο πειραμάτων και σεναρίων επιστημονικής φαντασίας. Πέρα από την εφαρμογή του στο σπίτι και το gaming, ο αισθητήρας Kinect χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην κοινωνία των hackers, αλλά και για σκοπούς ερευνητικούς σε εργαστήρια και πανεπιστήμια. Παράλληλα, αποτέλεσε εργαλείο αναγνώρισης προσώπου και κίνησης για εταιρείες που είχαν ανάγκη κάτι τέτοιο.

Μαζί με το Kinect for Windows, ο αισθητήρας κίνησης βρήκε τη θέση του και στους υπολογιστές desktop.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φοβερό το kinect παίζω με τα παιδία μου το Adventures… τώρα δηλαδή δεν θα βγάζουν νέα παιχνίδια για το παλιό xbox? για kinect?

Top

Show Buttons
Hide Buttons