Στα ύψη η αξία της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google

by Nikos Kaimakamis • On 02-02-2016 • AT 2:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

google-HQ-building-office

H Alphabet, η μητρική της Google κατάφερε να ξεπεράσει σε αξία την Apple και να γίνει η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Alphabet για το δ’ τρίμηνο του 2015 κινήθηκαν σε ύψη ρεκόρ, με τα κέρδη για τη συγκεκριμένη περίοδο να διαμορφώνονται στα 21,33 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κύρια πηγή της κερδοφορίας της Alphabet παραμένει η Google, στην οποία αναλογεί το 98% των εσόδων της μητρικής εταιρείας.

Η Alphabet έχει πλέον χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 553 δισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που η αντίστοιχη αξία της Apple τιμάται στα 538 δισεκατομμύρια δολάρια. Μπορεί τα επιμέρους τμήματα και οι εταιρείες που ανήκουν στην Alphabet να είναι πολλές, αλλά από άποψη οικονομικών αποτελεσμάτων διαιρείται σε δύο μέρη, στις υπηρεσίες της Google και τις άλλες δραστηριότητες.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Google παραμένει το μοντέλο πληρωμών με τα Clicks στις διαφημίσεις, ενώ τα κέρδη από το Google Play Store και των υπηρεσιών cloud έφτασαν τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σχέση με πέρυσι. Οι αναλυτές δεν είδαν εκπλήξεις στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alphabet, αλλά οι εταιρείες που ανήκουν σε αυτή δείχνουν και αυτές ότι επηρεάζονται από την παγκόσμια οικονομία και τις αλλαγές στις τάσεις της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons