Στα 50 εκατομμύρια δολάρια το κόστος του ατυχήματος της SpaceX

by Nikos Kaimakamis • On 06-09-2016 • AT 9:19 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

space x plaform edit

H έκρηξη στην πλατφόρμα της SpaceX ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία του Elon Musk να κληθεί να πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια. 

Το κόστος αυτό προκύπτει από την καταστροφή του φορτίου του πυραύλου της SpaceX, ο οποίος είχε πάνω του φορτίο ισραηλινής εταιρείας παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Αντί για την καταβολή αποζημίωσης ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, η ισραηλινή εταιρεία φέρεται να είναι διατεθειμένη να ζητήσει μία δωρεάν μεταφορά φορτίου με πύραυλο της SpaceX.

Πάνω στον πύραυλο Falcon 9 υπήρχε ένας δορυφόρος AMOS-6 της Israel Aerospace Industries. H τηλεπικοινωνιακή εταιρεία που ήθελε να κάνει χρήση του δορυφόρου ήταν η Spacecom και εμφανίζεται διατεθειμένη να ζητήσει αποζημίωση και από την εταιρεία που κατασκεύασε τον δορυφόρο.

H SpaceX έχει κλεισμένες περισσότερες από 70 συμφωνίες για εκτόξευση φορτίων στο διάστημα, συνολικού ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters. Μετά το ατύχημά της, η SpaceX ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Falcon 9 από δύο άλλες πλατφόρμες, η μία εκ των οποίων βρίσκεται στην Καλιφόρνια και η άλλη στο Cape Canaveral.

H πλατφόρμα στην οποία σημειώθηκε το ατύχημα, πάντως, ήταν η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα της SpaceX, στοιχείο το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της SpaceX, σύμφωνα με το Verge.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons